Dom naroda Parlamenta BiH odobrio Prijedlog Budžeta

S
Sarajevo-x.com
31.12.2011. u 11:57
0
8
Dom naroda Parlamenta BiH odobrio Prijedlog Budžeta
0
Dom naroda Parlamenta BiH odobrio Prijedlog Budžeta
Na danas okončanoj 10. sjednici Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH, odobrio je Prijedlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu, na nivou ostvarenja u tekućoj 2011.godini.
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine zaduženo je da u roku od sedam dana formalno sačini akt – Zakon o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011., kojeg će nakon dostavljanja, Kolegij Predstavničkog doma uputiti na objavljivanje u Službeni glasnik Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH obavezano je da usvoji Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH za prva tri mjeseca 2012. godine.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je dva zaključka. Prvim zaključkom ocjenjuje da u zaključcima dostavljenim od strane Predstavničkog doma ima elemenata koji ne odgovaraju utvrđenim procedurama vezanim za usvajanje Budžeta. U drugom zaključku se kaže da "uzimajući u obzir da se tako sačinjenim zaključcima nije namjeravalo raditi protiv Ustava BiH, već je cilj bio otkloniti nejasnoće vezane za realizaciju političkog dogovora kojim se stabilizuju prilike u BiH. Dom naroda prihvata predložene zaključke Predstavničkog doma, ali i preporučuje svim nosiocima obaveza označenim u tim zaključcima da daljim koracima stvore uslove za rad po pravilima koja se odnose na ova pitanja.", saopćeno je iz Parlamenta BiH.


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: