Zaključak poslaničkih klubova
0

Usvajanje Prijedloga budžeta za 2011. godinu će biti odobreno

SRNA
Predstavnički dom FBiH
Predstavnički dom FBiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH odobriće na večerašnjoj sjednici usvajanje Prijedloga zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu na nivou ostvarenja u tekućoj 2011. godini, zaključak je poslaničkih klubova tog doma nakon pojedinačno održanih konsultacija.

Predstavnički dom će zadužiti Predsjedništvo BiH da u roku od sedam dana formalno sačini akt - Prijedlog zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2011, kojeg će nakon dostavljanja, Kolegijum doma uputiti na objavljivanje u Službeni glasnik BiH.

Predstavnički dom  večeras će obavezati i Vijeće ministara BiH da usvoji odluku o privremenom finansiranju  institucija BiH za prva tri mjeseca 2012. godine.

Sjednica Predstavničkog doma upravo je počela.

Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2011. godinu, koji je u parlamentarnu proceduru danas dostavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, jedina je tačka dnevnog reda ove sjednice.

Osim poslanika, na sjednicu Predstavničkog doma pozvani su predsjedavajući Komšić i druga dvojica članova Predsjedništva Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović, predsjedavajući Vijeća ministara Nikola Špirić, te ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić. Na sjednicu su, saopćeno je iz Predstavničkog doma, pozvani i predsjednici SNSD-a Milorad Dodik, HDZ BiH Dragan Čović, SDA Sulejman Tihić, te svi ministri i zamjenici ministara u Vijeća ministara BiH.