{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Demokratska fronta: Vlada FBiH pokušava smanjiti ionako oskudna radnička prava

31.7.2015. u 10:14
55
117
Demokratska fronta: Vlada FBiH pokušava smanjiti ionako oskudna radnička prava
55
Demokratska fronta: Vlada FBiH pokušava smanjiti ionako oskudna radnička prava
Foto: Klix.ba
Na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva, Demokratska fronta je najoštrije osudila usvajanje Zakona o radu u Domu naroda Federacije BiH.
"Krnja Vlada FBiH je uputila u proceduru Prijedlog zakona o radu iz čije pripreme su izbačeni predstavnici sindikata. Time je brutalno pogažen smisao Ekonomsko-socijalnog vijeća. Umjesto da nađu rješenje za dugove prema radnicima i doprinose koje su im dužni uplatiti, Vlada FBiH pokušava smanjiti ionako oskudna radnička prava, krijući se iza smokvinog lista reformske agende. Autokratsko i autistično ponašanje postaje pravilo ponašanja i jedini smisao rada vladajućih stranaka, koje od vlastitih građana bježe na zadnja vrata", navode u saopštenju iz Demokratske fronte.

Dodaju da će u saradnji sa ostalim strankama učiniti sve da se ovakav zakon ne usvoji i u Predstavničkom domu FBiH.

"Predsjedništvo DF-a je usvojilo i izvještaj o provedenim aktivnostima u pripremi Kongresa DF-a koji će se održati u septembru ove godine i pohvalilo rad i pružilo podršku svim zastupnicima i delegatima DF-a u kantonalnim i entitetskim skupštinama, kao i u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Herceegovine, kao i predstavnicima DF u izvršnoj vlasti", stoji u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: