BiH
12

Demokratska fronta: Napad na Klix.ba je pokazatelj da BiH klizi u puzajuću diktaturu

Klix.ba
Demokratska fronta najoštrije osuđuje upad policije u redakciju news portala Klix, kao i nedavnu zabranu pravosudnih institucija u Srednjobosanskom kantonu kojom je zabranjeno izvještavanje FTV-a o pojedinim slučajevima, saopćeno je iz press službe DF-a.

"Ovo je još jedan pokazatelj da Bosna i Hercegovina klizi u puzajuću diktaturu. Pravo na slobodu riječi jedan je od kamena temeljaca demokratije i ovakvo ponašanje policije ne samo da predstavlja nasrtaj na slobodu medija u Bosni i Hercegovini nego mora imati vrlo jasne pravne i političke posljedice protiv onih koji su ovo naredili i proveli u djelo", navodi se u saopćenju.

Demokratska fronta smatra da jedini predmet istrage u ovom slučaju može i mora biti premijerka entiteta Republika Srpska, Željka Cvijanović i oni poslanici u entitetskom Parlamentu koji su promijenili tabor.

"Mediji zaslužuju našu punu podršku u razotkrivanju te i brojnih drugih afera koje pokazuju da provincijski diktatori u ovoj zemlji imaju samo jednog neprijatelja, a to je ISTINA", stav je DF-a.

Iz Demokratske fronte kažu da će kada svi detalji budu poznati zauzeti stav o odgovornosti agencija za provođenje zakona i njihovih rukovodilaca zbog grubog nasrtaja na slobodu riječi i podrivanja demokratskog poretka Bosne i Hecegovine.