{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Delegati samoinicijativno preuzimaju mandate?

S
15.2.2011. u 09:08
0
17
Delegati samoinicijativno preuzimaju mandate?
0
Delegati samoinicijativno preuzimaju mandate?
Dom naroda FBiH
Delegati do sada izabrani u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) samoinicijativno su odlučili da sami sa internet stranice Centralne izborne komisije BiH isprintaju obrasce izjave o prihvatanju mandata, potpišu ih i pošalju na adresu CIK-a.
Ovi delegati ranije su tražili od CIK-a da objavi odluku o rezultatima provedenih izbora za federalni Dom naroda u pet kantona i omogući im da potpišu izjave o prihvatanju mandata.

CIK je u više navrata ponovio da Dom naroda Parlamenta FBiH ne može biti konstituisan sve dok u svih 10 kantona Federacije ne budu završeni izbori delegata.

Delegat u prošlom i novom sazivu Parlamenta FBiH Mira Ljubijankić izjavila je za "Oslobođenje" da su mandati starog saziva Doma naroda potvrđeni 17. januara 2007. januara, a da je konstitutivna sjednica održana 25. januara, tako da su četvorogodišnji mandati delegatima istekli prije skoro mjesec dana.

Prema njenim riječima, činjenica da je četvorogodišnji mandat starog saziva Doma naroda istekao još je jedan razlog da se pristupi konstituisanju novog saziva Doma naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: