Komentari (264)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na danasnji danje potpisan najgori dokument u historiji covjecanstva. Koji segregira ljude na fasisoidan nacin. Sretan dan podijela :(
Bukvalno receno ugovor koji je parafirao fasizam. Alija bolje da te nije bilo takvog nesposobnog!
@Nenadjebivi nikome to ne odgovara pa ni SDA bosnjacima jer gradjanka drzava bi znacila da etnonacionalisticke partije nikada ne mogu napraviti vecinu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Gavrilo, trebao si Aliju, a ne Ferdinanda
@Nenadjebivi13 ...Ide presuda za genocid gen.Sratku...Osnivači Tvorevine su u Haagu PRVI i JEDINI osuđeni za genocid i najgore ratne zločine koje je čovječanstvo upamtilo i sve to ostaje dokumentirano i zapisano za sva vremena!
Ne serry previse....vecina vas sto pisete sad nije tada ni 7 godina imala al ste eksperti rata i sve ste prezivili.Mogli su mnogo vise i bolje al su velike sile krojile odijela koja i dan danas nosimo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa neka nam je sretna godisnjica heh
Srbi ne daju RS ni pod koju cijenu, Hrvati žele treći entitet (tzv. HRHB), a Bošnjaci unitarnu (gradjansku) državu. Dakle, nerealne su sve priče o promjeni Daytonskog mirovnog sporazuma. Pa kada je već tako, neka se igra pokera nastavi. Za Bošnjake, kada se sve sagleda i nije tako loš Daytonski sporazum jer su kao narod najvitalniji. Srbi i Hrvati pokazuju znakove umora, a Bošnjaci rade i otvaraju nove firme. To i jeste glavni razlog nervoze kod srpskih i hrvatskih nacionalista!
Sretan vam praznik :D
Dejtonski sporazum postignut je u zračnoj bazi Wright-Patterson kod Dejtona - a zato se zove dejton :D
Nesto najbolje sto je se desilo je potpisivanje ovog sporazuma !!! Zaustavljeno je stradanje obicnog naroda.A teritorija ko teritorija to nije bitno.Svakako smo ratovali oko nase zemlje u kojoj smo se slobodno kretali...
Nije mi jasno zasto islamski remetilacki faktor u BIH ne voli Dayton? Dayton je donio mir, a ISIL d.o.o. Sarajevo izgleda ne voli mir?? To je nedavno rekao i vodja bh isliovaca Cmakir Izmet Begovic
Gledajte zločinaca miloševskog i tuđmajmunskog kosti him zemlja izbacila u tuđe zemlje pošli ubijat narod i djecu nije trebo Rahmetli Predsjednik Republike BiH sa govnima nikak sjest za sto al veće sile su tako odlučivale kad su vidjele napredovanja ARBIH i nevrijeme nad tom banja lukom u kojoj dodikčina sad pokušaje nešto
Kutiljerov Plan sa pocetka marta 92' koji su potpisali Izetbegovic prvi, Karadzic i Boban, davao je opstinama visok stepen autonomije. Popis iz 91' je bio temelj tog sporazuna. Rata nebi bilo, spasena bi bila privreda i mnogi zivoti, razmjene pljacke bi bile neuporedivo manje. Nebi bilo ni mrznje i (su)zivot bi nastavio put. Podrska Klintona je bila presudna kako bi se jednostrano prekrsio i prekrojio Ustav iz 74', tako da je Dejton to, i kasnije rezultate nepotrebnog rata samo legalizovao.
...tako je,ali Milošević nije imao takav plan,zašto bi,do zuba naoružana Srbija,ikome davala ustupke,autonomiju ili nedajBože nezavisnost...umjesto toga pustili su svoje pse rata(Arkanovce,Šešeljevce,sdsovce) i ostrašćene JNA đenerale da ubijaju,ruše i progone...Srbija je na Balkanu,zauvijek,posijala sjeme zla a još gore je to što i danas žali za neostvarenim ratnim ciljevima!
VenaCavaSuperior...da nije bilo Amera nestalo bi RS kao što je nestalo RSK,nakon jula 1995. i genocida nad narodom Podrinja tzv.vojsku i policiju RS je trebalo potppuno uništiti(a već ste bili na koljenima).Bosanski srbi,nakon genocida i zločina najgore vrste koje su počinili u Bosni tokom agresije,nemaju više apsolutno nikakva prava niti na JEDAN PEDALJ bosanske zemlje,vama pripada onoliko SVETE bosanske zemlje koliko možete iznijeti na cipelama!
Dan kad su nacionalisti unistili ideju Bosanstva na danasnji dan. Kad vidite ko je potpisao sporazum mozemo zakljuciti da nije nikako dobar za bosance i normalne ljude. Dozvolili neukim i neobrazovanim nacionalistima i ljudima koji zloupotrebljavaju vjeru da dodju na vlast !
slika pokazuje ko potpisnik dejtona a koju su garancije, nek znaju, srbi malo brkaju pojmove, Alije nije mogao sam i u njegov avlije smrdilo, a i velike sile odlucuju sta ce kako ce biti.
Slika govori o prirodi rata. Za stolom nisu Alija, Boban i Karadžić nego predsjednici tadašnjih država. Znači da nije bio građanski rat nego agresija na BiH. Sve ostalo je pokušaj minimiziranja agresije supotpisnica ovog mirovnog sporazuma kojeg bi Dodik da nam bude Ustav.
Na današnji dan zaustavljene kolone traktora koje su se ubrzano kretale u pravcu Istoka,spašena Tvorevina i legalizovani rezultati agresije,progona,genocida i zločina najgore vrste(sve dokumentovano-crnonabijelo-u Haagu),pamtite i opominjite!!!
@tunika ...Ide presuda za genocid gen.Sratku...Osnivači Tvorevine su u Haagu PRVI i JEDINI osuđeni za genocid i najgore ratne zločine koje je čovječanstvo upamtilo i sve to ostaje dokumentirano i zapisano za sva vremena.
@tunika ...ne brini se,Đikanče...sve će to vama ili vašoj djeci na nos da izađe...!!!
slijeva nadesno : Vučić , Čović , Bakir.
Čestitam ti praznik, u veselju da ga provedeš!
@Boba1970Beograd ...Ide presuda za genocid gen.Sratku...Osnivači Tvorevine su u Haagu PRVI i JEDINI osuđeni za genocid i najgore ratne zločine koje je čovječanstvo upamtilo i sve to ostaje dokumentirano i zapisano za sva vremena.
Još malo i gotovi papiri...
....izdaju ih u pošti , ondje gdje se CIPS vadi.
Al su se gladni djikani aktivirali jutros na klixu😂