Danas plate budžetskim korisnicima u Kantonu 10

S
SRNA
6.3.2012. u 09:42
0
0
Danas plate budžetskim korisnicima u Kantonu 10
0
Danas plate budžetskim korisnicima u Kantonu 10
Usvajanjem odluke o privremenom finansiranju za prvo tromjesečje ove godine stvoreni su uslovi za isplatu plata budžetskim korisnicima Kantona 10, tako da će prosvjetnim radnicima i policijskim službenicima plate za januar biti isplaćene danas, a ostalim korisnicima sutra.
Ovlašteni član tročlanog rukovodstva kantonalne Skupštine za pitanja finansija do formiranja nove Vlade Dinko Barać potvrdio je lokalnim medijima da je juče obavio tehničke formalnosti u vezi sa deponovanjem potpisa u banci, a da će danas biti predati nalozi za uplatu plata na račune prosvjetnih radnika i policajaca.

Zastupnici u novom sazivu Skupštine Kantona 10, 2. marta usvojili su odluku o privremenom finansiranju budžetskih korisnika od 1. januara do 31. marta tekuće godine, nakon što je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Nediljko Rimac podnio ostavku na tu dužnost.

Pošto Kanton 10 nema vladu, poslove iz njene nadležnosti u dijelu koji se odnosi na finansijske transakcije preuzelo je rukovodstvo kantonalne Skupštine, a odlukom o privremenom finansiranju budžetskih korisnika u prvom tromjesečju planirana su sredstva od 17,4 miliona maraka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: