Službenicima se duguje za januar
0

Živković: Ministarstvo finansija da izda nalog za isplatu plaća

SRNA
Milorad Živković
Milorad Živković
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Milorad Živković smatra da Ministarstvo finansija, poštujući Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH, treba da izda nalog za isplatu plaća licima koja je dobijaju iz sredstava budžeta institucija BiH.

Prema Živkovićevim riječima, postojeću situaciju u vezi sa budžetom BiH za 2011. godinu treba riješti tako što će Ministarstvo finansija postupiti na isti način kao i prilikom davanja naloga za servisiranje spoljnog duga, odnosno poštujući donesenu i objavljenu Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH.

   "Ovo pitanje ne treba vezati za konačan iznos budžeta za 2011. godinu, što je sasvim drugo pitanje, i koji treba da bude prosti zbir svega što je potrošeno u 2011. godini, tako da bismo na taj način dobili budžet koji je na nivou ostvarenja u 2011", navodi se u Živkovićevoj pisanoj izjavi u medijima.

   Živković je rekao da ukoliko Ministarstvo finansija ne postupi na ovaj način i ne odobri isplatu plata na osnovu Odluke o privremenom finansiranju, treba očekivati da će ovo pitanje riješiti novi saziv Vijeća ministara BiH.

   Predsjedavajući Predstavničkog doma najavio je da će novo Vijeće ministara biti potvrđeno čim budu završene sve za to zakonom predviđene radnje, uključujući i provjere koje vrši Državna agencija za istrage i zaštitu.

   "Prema najavama, to bi moglo biti i u petak, kada bi bila održana i sjednica Predstavničkog doma", zaključio je Živković.