Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Al narod ne konta sta znaci deklaracija = spisak zelja koje se nikada nece ispuniti, i dok se narod lozi oni kradu i dalje ccccc ne kaze se djaba glupi Bosnjaka
@Kattana Blizu si bio sa tom uvredom
@Automatic424 Cjelovita hahahahaha u kojem ti entitetu zivis ???
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Pa kljusino jedna građanskim uređenjem države svaki građanin ima ista prava. Svaka osoba je onda konstitutivna. Jeli Hrvatska drukčije uređena? I vi tvrdite da ste nosioci Europskih vrijednosti. Samo kad vama odgovara.
@hadzo7 Ali Covke hoce da je glas jednog hrvata vrijedan kao 2 srpska, odnosno 3 bosnjacka... pisanje po demokratiji
Pa to je upravo o čemu govorim. Hrvatima takvo uređenje samo odgovara gdje su oni u većini. Hajmo takavo uređenje provesti na svakom nivou vlasti a ne samo gdje Hrvatima odgovara.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vino piju ajduk Dodo sa ajdukom Covicem Draganom, a kada su se napojili vina,stade Dodo Covicu bjesediditi. Pisao mi serdar- Vucic Aco,sa serdarom- Plenkovic Andrejom da varamo Bakira - Musir pasu, dok se Bosna ne pocjepa cjela. Kada su se napojili vina,Covic ajduk poce bjesediditi, Ti se deri na Bakira - Musir pasu,dok ja budem mirio vas dvoje. A kada ga napojimo vina,uzecu mu papire iz sovre. Stotinu cu promjeniti vjera,da ucinim sto mi srcu dragu.
Aha, a vi se inače ko fol niste već davno dogovoriki o podjeli Bosne? Sikter!!!
Nikad nece u ovoj drzavi biti kako zeli srbin covic i ostatak zaguljenih ustasha...prije cemo ratovati opet i opet i opeeet al nece biti po vasem! Dosta je nama tiranije od genocidasa i uzp-a Dok je jedan od nas ziv i dise necete dobiti to sto ste u ratu pokusali
Ja odgovaram Covicu : Sa vama , ekstremnim desnicarima sa sve tri strane, PROTEKTORAT je jedina opcija za BiH.
Tebe u zatvor poslat je jedino pravno rjesenje za tvoje pljacke i unistenje firmi kao sto je Alumij
nigdje u svijetu nema da jedan narod po broju populacije u toj zemlji (1/ "privilegovano" vrijedi TRI puta vise od drugog brojcano dominantnijeg u istoj zemlji i da po toj kvoti drze i udio vlasti !?. Kako da bude realno da 1 bh.hrvat vrijedi kao 3 bosnjaka/bosanca... a da ne govorim za "ostale nekonstitutivne" ???! Ukinuti konstitituvnost kao rak ranu BiH!
Hrvatski narod u BiH treba biti realan i objektivan a ne slušali Dragana Čovica i njegove jeftine političke manipulacije. Hrvati su sa brojkom od 300 hiljada +/- neki broj, konstitutivan narod u BiH. Imaju kantone sa svom apsulutnom vlasti,strukturama itd Svako insistiranje da 300 hiljada glasova bude jednako milion i po bošnjačkih neminovno će naljutiti bošnjake, jer po zdravoj logici to nema smisla.
Ma samo se ti javno izjasni da li pristajes na Dodikov zahtjev da se imenuje mandatar koji je javno rekao da nece poslati ANP u naredne 4 godine, odnosno, da nece postovati zakone drzave. Suplju o predvodnicima Evropskog puta ood strane UZP-a ne mozes prodati ni svom komsiji preko puta.
Ko tebe sta pita kamenjarski srbine. Vec sada ima vise cigana od vas laznih Hrvata.
ha ha ha ....bez hrvata ce druga dva naroda podjeliti BiH ,kaze Dragoslav Covic.....nece Dragoslave nego ce i ovi drugi icuriti i ostace samo Bosanci/Bosnjaci
Malo je deklaracija. Treba osim toga politiku HDZ-a i SNSD-a proglasiti fašističkom i diskriminatorskom i to objelodaniti cijelom svijetu. Ali, jbg, teško im je to kad se diče Busuladzicem, a i gdje ce tako o partnerima u vlasti.
Logicno, za ocekivati je bilo nakon Dodikove izjave, da Covic ovako nastupi. A sve rezira? Da pogadjamo?
Ljudi moj Garonja podmazan.. dedo ga koristio jos u SSu.. Alajhmanet
Bošnjacima će se obiti o glavu ova stalna majorizacija nad Hrvatima...kao što se Srbima obila majorizacija nad drugim narodima u Jugoslaviji...i poznato je kako je Jugoslavija završila...
Federalizam kao ustavno pravna kategorija nije svojstven za administrativne jedinice...