Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stani stani stani, pa zar nisu NVO- i strani plaćenici!? Sad kad treba upitnik popunjavat, tepate im "civilno društvo".
Ako se zaista civilno drustvo ne ukljuci u procese nista od pridruzivanja. Nasem civilnom drustvu je normalno da rade 20 god a nemaju ni dana radnog staza,da nemaju placeni odmor,slobodne dane a placen prekovrenmeni rad im zvuci kao izmisljena bajaka.Navikli ljudi jer neznaju za bolje ,nisu vidjeli i nemogu usporediti.Navikli da cusnu 20+ km doktorima,opstinarima...kako bi odradili posao za koji su vec placeni a i navedeni nece pricat sa gradjanima bez suski to je odavno uobicajena praksa.
Mogla bi roman napisati koliko stvari kod nas zaudara al klix ne dozvoljava duge komentare. Nije samo par organizacija civilno drustvo,doduse na njima je da dopru do gradjana ALI ,eh to ALI na svakom cosku kocnica. Gradjani su ti koji MORAJU insistirati da sistem funkcionise,vrsiti pritiske...nikom nije pravna drzava pala sneba,sve drzave su prose tu transformaciju manje ili vise zavisilo je od aktivnosti gradjana kao glavnog pokretaca jedne drzave.
kako se snađu ovi naši uhljebi po državnim institucijama, kad nešto za što primas dobru lovu nisi sposoban rješiti, sazovi civilni sektor i na kraju okiti se tuđim perjem
ima šargarepa, ima palica. ovo je šargarepa.
Neka odu na Pale tamo ce dobiti informacije o šajkačama, šubarama i opancima, dok ce u Grudama dobiti precizan broj kamenih glava i bijelih čarapa :)