BiH
11

Centralni predizborni skup Stranke za BiH u Zavidovićima

Klix.ba
U prepunoj sali Centra za kulturu u Zavidovićima sinoć je održan predizborni skup SBiH Zavidovići, na kojem su se predstavili kandidat SBiH za načelnika općine Zavidovići Hašim Mujanović i kandidati SBIH za općinsko vijeće Zavidovići.

Skupu, koji je pratila velika pažnja i neskrivena zainteresovanost građana , prisustvovali su predsjednik SBiH Amer Jerlagić, predsjednik Glavnog odbora SBiH Sirćo Nusret i člana Predsjedništva SBiH Muhidin Alić.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik Glavnog odbora SBiH Nusret Sirćo je rekao da se na svim skupovima Stranke za Bosnu i Hercegovinu osjeća ogromna podrška građana, koji Stranku za BiH doživljavaju kao zaštitnika od prevara, od praznih obećanja, kriminalnih privatizacija i loših zakonskih rješenja, kao pokretača dobrih i pozitivnih promjena, kao političku partiju koja se bori i za državu i za građane, navodi se u saopćenju ove stranke.

"Vrlo smjelo i ohrabrujuće obraćanje kandidata Stranke za Bosnu i Hercegovinu za načelnika općine Zavidovići Hašima Mujanovića ostavilo je na prisutne snažan utisak da Zavidovići zaista imaju dobru perspektivu. Mujanović je rekao da neadekvatna pravna regulativa sputava uvjete za pokretanje biznisa i da je treba mijenjati, da dužnu pažnju treba posvetiti oživljavanju privrede u ovom agro-ekološkom prostoru, bogatom vodom, šumom, sposobnim ljudima. Treba težiti izgradnji novog kanalizacionog sistema, zaštiti i uređenju vodotoka, onemogućavanju stvaranja deponija, da veću pažnju treba usmjeriti na uzgoj ribe, malina, otkupu mlijeka, da su nedovoljno iskorišteni poljoprivredni resursi... ", navodi se u saopćenju.

Nedžad Mahmutović, nosilac liste za SBiH za Općinsko vijeće Zavidovići se u svom obraćanju osvrnuo na perspektive zapošljavanja, stanogradnju, formiranje eko-parka, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i rekao da kako god su se sa ovog područja na strano tržište izvozili proizvodi iz drvne industrije, prehrambene i zaštitna oprema, tako se upornim radom, domišljatošću, subordinacijom i koordinacijom i dobrom domaćinskom politikom može učiniti puno više.

Dajući punu podršku kadrovima SBiH, predsjednik SBiH Amer Jerlagić je rekao da kadrovski osnažena , podmlađena i novim snagama ojačana Stranka za Bosnu i Hercegovinu ima potencijala da od mnogih sredina učini uspješne lokalne zajednice.

Izborom pravih ljudi na prava mjesta uz odgovoran, uporan i častan rad, postižu se nemjerljivi rezultati, zato je potrebno razmisliti i dati glas onima koji problem znaju i prepoznati i riješiti, a kadrovi SBIH su za to sposobni, navodi se u saopćenju.