Promocija kandidata
1

Stranka za BiH ponudila program razvoja općine Živinice

Klix.ba
U Živinicama je jučer započela izborna kampanja općinske organizacije Stranke za Bosnu i Hercegovinu Živinice.

Tom prilikom je održana promocija 32 kandidata Stranke za Bosnu i Hercegovinu za Općinsko vijeće Živinice i predstavljanje kandidata za načelnika općine Živinice Huseina Trumića.

Prisutnima su se obratili kandidati sa liste za Općinsko vijeće: Šefika Brčaninović, predsjednica Savjeta žena, Muamer Jagodić, predsjednik Savjeta mladih SBiH Živinice, Asmir Hasić, poslanik u skupštini TK-a i Sead Taletović, nosilac liste za Općinsko vijeće Živinice.

Vjerujući da je na kandidatskim listama ponudila zaista sposobne ljude koji i hoće i mogu da ostvare bolje, Stranka za Bosnu i Hercegovinu očekuje da u Živinicama dobije mjesto načelnika općine i osvoji najmanje pet vijećničkih mandata, stoji u saopćenju ove stranke.

"Na jako posjećenom i odlično organizovanom skupu, kandidat za Općinskog načelnika Husein Trumić, dipl. ing maš. predstavio je Izbornu platformu razvoja općine Živinice za period 2013. - 2017.godina. Ovaj strateški dokument prisutni su dočekali sa pažnjom i oduševljenjem, jer nudi cijelovita rješenja za nagomilane probleme u općini Živinice, sigurnu perspektivu, ravoj i zapošljavanje u narednom 4-godišnjem mandatu, što će stvoriti uslove za nova radna mjesta, i smanjiti broj nezaposlenih na općini Živinice", navodi se u saopćenju.

Ova platforma će sigurno uticati da od općine Živinice, koja trenutno ima najveći broj nezaposlenih, odnosno najveći procenat oko 60 posto nezaposlenih, da napravimo do nje općinu sa najmanjim brojem nezaposlenih, stoji u saopćenju SBiH.

Skupu se obratio i predsjednik KV SBiH TK i poslanik u skupštini TK-a mr. Besim Imamović koji je naglasio "da je Stranka za BiH danas ključni opozicioni faktor u skupštini TK , gdje nudimo najbolja rješenja koja aktuelna vlast ne želi prihvatiti, oni su doveli kanton pred stečaj, trenutni deficit je više od 50 miliona KM i ovo je sigurno najgora Vlada TK-a od njegovog osnivanja“.

U vrijeme kada većina političkih partija građanima nudi isprazna obećanja, Stranka za Bosnu i Hercegovinu je u Živinicama ponudila platformu razvoja općine. Ovaj dokument govori da je Stranka za Bosnu i Hercegovinu krajnje ozbiljno pristupila analizi nagomilanih problema u Živinicama i da ima viziju i rješenje za Živinice, navode u Stranci za BiH.