Predizborni skup u Živinicama
0

Trumić: Potreban ravnomjeran razvoj svih mjesnih zajednica

Klix.ba
Stranka za Bosnu i Hercegovinu Živinice održala je tokom vikenda predizborni skup u Šerićima.

U sali Doma kulture prisutnima su se obratili kandidati sa liste ispred mjesne zajednice Šerići, Esad Hasić i Esed Zenunović, Šefika Brčaninović – presjednica savjeta žena, poslanik u skupštini TK-a, gospodin Asmir Hasić i kandidat za Načelnika Husein Trumić.

Kandidati sa liste za OV Esad Hasić i Esed Zenunovic, istakli su niz problema koje muče MZ Šerići i okolne Mjesne zajednice, a to je jezero Modrac, na osnovu kojeg je Općina naplatila za četiri godine preko 2,5 miliona KM na osnovu koncesija, a da od tih sredstava ni marka nije uložena u Šeriće, Priluk, Suhu, što je po zakonu trebalo da se uradi, saopćeno je iz ove stranke.

Kandidat za Načelnika Husein Trumić naglasio je potrebu ravnomjernog razvoja svih MZ na području Općine Živinice i da svaka MZ ima pravo na 70.000 – 100.000 KM godišnje iz budžeta za rešavanje svojih potreba, a ne kako je to do sada bilo sa sa famoznim projektima "marka na marku“. Još je naglasio potrebu otvaranja novih proizvodnih pogona kako bi se smanjio broj nezaposlenih na Općini Živinice.

Sa skupa je upućena poruka da građani izađu na izbore i podrže ljude koji znaju i hoče raditi, a to su svakako kandidati Stranke za Bosnu i Hercegovinu za OV i Kanidat za načelnika Husein Trumić, saopćeno je iz SBiH.