BiH
0

SBB u Bistrici predstavio kandidate za općinu Zenica

Klix.ba
Kandidati Saveza za bolju budućnost BIH Zenica i kandidat za načelnika Općine Zenica predstavili su se u ponedjeljak na predizbornom skupu u zeničkoj mjesnoj zajednici Bistrica.
Pred skoro 400 mještana, obratili su se kandidati: Sedin Fejzić, Šefik Tutmić, Merima Mahir, mr.Aida Jahić, nosilac liste mr. Mensud Keleštura, kandidat za načelnika Ismet Sarajlić i kandidat iz ove mjesne zajednice Amer Ćosić, student matematike i informatike čije je obraćanje izazvalo oduševljenje:

"U nemilskoj regiji živi oko 17.000 stanovnika, problema ima mnogo, ali tri su ključna, za čije rješenje ću se zalagati kroz Savez za bolju budućnost. Osnivanje srednje-mješovite škole u Nemili, jer sad mjesečna katra za srednjoškolca u Zenici košta 92 KM, dok bi do Nemile iznosila 30 KM.

Također, zalagat ćemo se za osnivanje Doma zdravlja i labaratorije. Ovaj kraj nema čak dobrovoljno vartrogasno društvo, a kamo li profesionalno, zato i kad zatreba intervencija, dok vatrogasi stignu, često se desi da više i nema potrebe za intervencijom", kazao je Ćosić, čije je izlaganje više puta prekidano aplauzom.

Burnim aplauzima i odobravanjem dočekana su obraćanja i ostalih kandidata, posebno kandidata za načelnika Općine Zenica Ismeta Sarajlića.