{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH održala predizborni skup u Otesu

21.9.2012. u 17:42
0
6
Stranka za BiH održala predizborni skup u Otesu
0
Stranka za BiH održala predizborni skup u Otesu
Građani Mjesne zajednice Otes sa oduševljenjem su propratili sinoćnji predizborni skup Općinskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Ilidža i pokazali veliko interesovanje za Program razvoja Ilidže, koji je predstavio kandidat SBiH za načelnika općine Ilidža, Senahid Godinjak, saopćeno je iz ove stranke.
Godinjak je rekao da prijeratne lokacije velikih firmi kakve su Famos, „Energoinvest, Unis, Ćilimara, Tvornica šperploča Bosanka Blažuj, UPI, Tvornica kandita Zora (preimenovana u Sarabon), Tvornica namještaja Standard, Simes, Pak Centar, PD Butmir, Šumaprodukt, GP Igman, Oslobođenje, Tvornica bicikala Unis Lasta, Sigma Hidrogrdnja, Hoteli Ilidža... nisu bile slučajan izbor, te da je i danas potrebno uložiti mnogo napora da Ilidža bude snažan ekonomski centar Sarajevskog kantona, čime bi i mnogi drugi problemi ( nezaposlenost, infrastruktura, kulturni i sportski sadržaji idr. ) bili riješeni.

"Pokazujući izuzetno poznavanje problema svake Mjesne zajednice pojedinačno, Godinjak je istakao činjenicu dugo prisutne prakse neblagovremenog protoka informacija između savjeta mjesnih zajednica i Općine ili općinskih službi, ističući potrebu brzog mijenjanja takvog odnosa. Činjenica je da Općina mora imati dobro organizovanu upravu, ali i mjesne zajednice moraju na adekvatan način upredstaviti probleme koje imaju", navodi se u saopćenju stranke.


Ukazujući na činjenicu da na području ove mjesne zajednice još uvijek postoje neriješeni problemi mogućih poplava, učestalih razbojništava, nelegalizovanih objekata, Godinjak je rekao da se političko mišljenje mora promijeniti u pravcu bržeg i efikasnijeg rješavanja stvarnih životnih problema.

Prisutnima su se obratili i Mirsad Hošić, nosilac liste za Općinsko vijeće Ilidža i Sinanović Samir kandidat SBiH za OV Ilidža , tvrdeći da su svi predloženi kandidati SBiH, za načelnika Općine Ilidža i za Općinsko vijeće Ilidža takvog stručnog, moralnog i ljudskog kapaciteta da s pravom mogu očekivati bezrezervnu podršku građana i da su sposobni građanima Ilidže obezbijediti puno više od onog što danas imaju, navodi se u saopćenju stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: