Stranka za BiH
2

FOTO / Godinjak: Nudim transparentan, uporan i pošten rad

Klix.ba
Na izuzetno posjećenom predizbornom skupu Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Mjesnoj zajednici Osjek sinoć su predstavljeni kandidati SBiH za načelnika općine Ilidža i općinsko vijeće Ilidža.

Više od pet stotina građana, zaintrigirano izbornim sloganom "Znam, mogu i hoću", oduševljeno je aplauzom propratilo izlaganje kandidata SBiH za načelnika općine Ilidža, Senahida Godinjaka.

Godinjak je rekao da na izbornim skupovima ne želi davati prazna obećanja, već ponuditi transparentan, uporan i pošten rad, kao i dostupnost svih informacija o dešavanjima u općini Ilidža, što će sigurno donijeti bolje rezultate i veće zadovoljstvo građana. Svoj rad planira usmjeriti na nekoliko oblasti, a prva i ključna od njih je osnaživanje ekonomske situacije u općini Ilidža, jer se bez priliva prihoda ne može obezbijediti nikakav razvoj.

Omer Vatrić, predsjednik općinskog savjeta SBiH Ilidža, je poručio građanima da će izborom kandidata Stranke za Bosnu i Hercegovinu, podržati sposobne, energične, obrazovane, vrijedne i poštene ljude, kao garant protiv kriminala i korupcije, nepoštene privatizacije, narkomanije, siromaštva i nepravednog bogaćenja. Takvi ljudi su sposobni da utiču na efikasnost općinske administracije u službi svih građana, bržu i učinkovitiju politiku zapošljavanja mladih, asfaltiranje ulica i njihovo prilagođavanje potrebama lica sa invaliditetom, redovnije i kvalitetnije usluge prevoza, bolju vodosnabdjevenost, formiranje općinskih poslovnih centara koji će biti u stanju poslovnim ljudima i poduzetnicima u najkraćem roku i uz najmanje troškova ponuditi sve informacije.

Nosilac liste SBiH za Općinsko vijeće Ilidža Mirsad Hošić je nakon svog izlaganja pozvao mlade ljude da se aktivnije uključe u javni život i svojim angažmanom utiču na urbano uređenje Ilidže, stvarajući sredinu ugodnog življenja i ekološku oazu u kojoj planski stvarati uslovi boljeg života.

Na skupu se u ime Asocijacije mladih građanima obratio i Alić Suljo, i poručio da Ilidža mora biti prepoznatljiva općina po broju škola, obdaništa, sportskih i kulturnih sadržaja, industriji, poljoprivredi i obrtu, a ne po broju registrovanih kladionica i učinjenih krivičnih djela, saopćeno je iz Stranke za BiH.