{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Godinjak: Nudim transparentan, uporan i pošten rad

18.9.2012. u 16:08
2
3
Godinjak: Nudim transparentan, uporan i pošten rad
2
Godinjak: Nudim transparentan, uporan i pošten rad
Na izuzetno posjećenom predizbornom skupu Stranke za Bosnu i Hercegovinu u Mjesnoj zajednici Osjek sinoć su predstavljeni kandidati SBiH za načelnika općine Ilidža i općinsko vijeće Ilidža.
Više od pet stotina građana, zaintrigirano izbornim sloganom "Znam, mogu i hoću", oduševljeno je aplauzom propratilo izlaganje kandidata SBiH za načelnika općine Ilidža, Senahida Godinjaka.

Godinjak je rekao da na izbornim skupovima ne želi davati prazna obećanja, već ponuditi transparentan, uporan i pošten rad, kao i dostupnost svih informacija o dešavanjima u općini Ilidža, što će sigurno donijeti bolje rezultate i veće zadovoljstvo građana. Svoj rad planira usmjeriti na nekoliko oblasti, a prva i ključna od njih je osnaživanje ekonomske situacije u općini Ilidža, jer se bez priliva prihoda ne može obezbijediti nikakav razvoj.

Omer Vatrić, predsjednik općinskog savjeta SBiH Ilidža, je poručio građanima da će izborom kandidata Stranke za Bosnu i Hercegovinu, podržati sposobne, energične, obrazovane, vrijedne i poštene ljude, kao garant protiv kriminala i korupcije, nepoštene privatizacije, narkomanije, siromaštva i nepravednog bogaćenja. Takvi ljudi su sposobni da utiču na efikasnost općinske administracije u službi svih građana, bržu i učinkovitiju politiku zapošljavanja mladih, asfaltiranje ulica i njihovo prilagođavanje potrebama lica sa invaliditetom, redovnije i kvalitetnije usluge prevoza, bolju vodosnabdjevenost, formiranje općinskih poslovnih centara koji će biti u stanju poslovnim ljudima i poduzetnicima u najkraćem roku i uz najmanje troškova ponuditi sve informacije.


Nosilac liste SBiH za Općinsko vijeće Ilidža Mirsad Hošić je nakon svog izlaganja pozvao mlade ljude da se aktivnije uključe u javni život i svojim angažmanom utiču na urbano uređenje Ilidže, stvarajući sredinu ugodnog življenja i ekološku oazu u kojoj planski stvarati uslovi boljeg života.

Na skupu se u ime Asocijacije mladih građanima obratio i Alić Suljo, i poručio da Ilidža mora biti prepoznatljiva općina po broju škola, obdaništa, sportskih i kulturnih sadržaja, industriji, poljoprivredi i obrtu, a ne po broju registrovanih kladionica i učinjenih krivičnih djela, saopćeno je iz Stranke za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: