BiH
24

Čeka se urbanistička saglasnost za izmještanje zgrade na Grbavici

Piše: E.S.H.
Na Skupštini Kantona Sarajevo je usvojena izmjena Regulacionog plana za područje Grbavice 1. Time je omogućeno dobijanje saglasnosti za izgradnju nove zgrade i rušenje postojeće koja se nalazi na dionici puta gdje trebaju biti nastavljeni radovi na izgradnji Južne longitudinale.

"Taj postupak je u proceduri i čim dobijemo urbanističku saglasnost radit ćemo na dobijanju građevinske dozvole, a potom i ugovaranju radova za izgradnju zgrade kako bi se mogla nastaviti gradnja Južne longitudinale", rekao je za Klix.ba ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo Jusuf Bubica.

Dodao je da smatra da će se do proljeća početi graditi nova zgrada.

"Čekat ćemo da se dobije građevinska dozvola i početi sa nastavkom radova jer imamo odobrena sredstva od EBRD-a. Raspisat ćemo tender i napraviti ugovor sa izvođačem radova, a paralelno bi počela izgradnja novog objekta, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja godine", pojasnio je Bubica.

Podsjećamo, sljedeća dionica na izgradnji Južne longitudinale je od skretanja za Vraca (spoj sa dijelom koji je urađen) do pekare AS (skretanje za Hrasno). Na ovoj dionici je potrebno izmještanje zgrade sa 66 stanova koja se nalazi u ulici Grbavička od broja 62 do 68. Građevinska vrijednost izmiještanja zgrade je oko tri miliona KM.