|

Zgrada na Grbavici bi trebala biti srušena do proljeća

Zgrada na Grbavici bi trebala biti srušena do proljeća
18
Piše: E.S.H.
28.11.2014. u 08:07
36
komentara
18

dijeljenja
Zgrada na Grbavici bi trebala biti srušena do proljeća
Usvojena je izmjena urbanističkog plana na području Grbavice i općina Novo Sarajevo je u mogućnosti da izda građevinsku dozvolu za izgradnju nove zgrade u ulici Grbavička kako bi bila nastavljena izgradnja Južne longitudinale.
Kako nam je rekao ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo Jusuf Bubica, potrošeno je mnogo vremena, a on je bio veoma nezadovoljan zbog komplikovanosti administrativnih procedura.

"Mislim da će procedure uskoro biti završene, a građevinska dozvola bi trebala biti završena za najkasnije dva mjeseca", kazao je Bubica. Očekuje da ovaj projekat neće dočekati proljeće bez građevinske dozvole i da bi izgradnja nove zgrade mogla početi i krajem ove godine. Završetkom radova na izgradnji nove zgrade, stara će biti srušena, a stanari će se preseliti u nove stanove.

Podsjećamo, za nastavak izgradnje Južne longitudinale su odobrena sredstva od EBRD-a. Sljedeći korak je raspisivanje tendera i ugovor sa izvođačem radova koji će graditi novu zgradu.

Podsjećamo, sljedeća dionica na izgradnji Južne longitudinale je od skretanja za Vraca (spoj sa dijelom koji je završen u augustu) do pekare AS (skretanje za Hrasno). Na ovoj dionici je potrebno izmještanje zgrade sa 66 stanova koja se nalazi u ulici Grbavička od broja 62 do 68. Građevinska vrijednost izmještanja zgrade je oko tri miliona KM.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...