{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zgrada na Grbavici bi trebala biti srušena do proljeća

28.11.2014. u 08:07
18
36
Zgrada na Grbavici bi trebala biti srušena do proljeća
18
Zgrada na Grbavici bi trebala biti srušena do proljeća
Usvojena je izmjena urbanističkog plana na području Grbavice i općina Novo Sarajevo je u mogućnosti da izda građevinsku dozvolu za izgradnju nove zgrade u ulici Grbavička kako bi bila nastavljena izgradnja Južne longitudinale.
Kako nam je rekao ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo Jusuf Bubica, potrošeno je mnogo vremena, a on je bio veoma nezadovoljan zbog komplikovanosti administrativnih procedura.

"Mislim da će procedure uskoro biti završene, a građevinska dozvola bi trebala biti završena za najkasnije dva mjeseca", kazao je Bubica. Očekuje da ovaj projekat neće dočekati proljeće bez građevinske dozvole i da bi izgradnja nove zgrade mogla početi i krajem ove godine. Završetkom radova na izgradnji nove zgrade, stara će biti srušena, a stanari će se preseliti u nove stanove.

Podsjećamo, za nastavak izgradnje Južne longitudinale su odobrena sredstva od EBRD-a. Sljedeći korak je raspisivanje tendera i ugovor sa izvođačem radova koji će graditi novu zgradu.

Podsjećamo, sljedeća dionica na izgradnji Južne longitudinale je od skretanja za Vraca (spoj sa dijelom koji je završen u augustu) do pekare AS (skretanje za Hrasno). Na ovoj dionici je potrebno izmještanje zgrade sa 66 stanova koja se nalazi u ulici Grbavička od broja 62 do 68. Građevinska vrijednost izmještanja zgrade je oko tri miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: