{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bradarić o Lijanovićima: Dolijale lije

S
10.9.2014. u 12:45
7
55
Bradarić o Lijanovićima: Dolijale lije
7
Bradarić o Lijanovićima: Dolijale lije
Delegat SDP-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Mehmed Bradarić, komentarišući današnju akciju Tužilaštva BiH u kojoj su pretreseni objekti i preduzeća čiji su vlasnici ili koje koriste osumnjičeni Jerko, Slavo, Jozo i Mladen Ivanković Lijanović, rekao je da mu je drago da institucije BiH rade svoj posao, dodavši da su "dolijale lije".
"Ovo je poruka svima koji u svojim rukama imaju velike državne pare, a ne dijele ih onako kako bi to trebalo, prema budžetima i prema zakonima, da će imati ozbiljnih problema, i evo to se polako ostvaruje", rekao je Bradarić novinarima u Sarajevu.

Delegat SDA u Domu naroda Halid Genjac smatra da je tragično to što su pomenuta lica toliko dugo obavljala značajne funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti.

"Ohrabrujuće je da institucije, ipak, rade svoj posao u smislu poštivanja zakona. Podržavamo rad institucija koje provode zakona i vjerujemo da će svi oni za koje se dokaže da su počinili krivična djela na kraju odgovarati", rekao je Genjac.

Delegat PDP-a u Domu Naroda Mladen Ivanić rekao je da nije dovoljno upoznat o ovoj akciji, ali da je obaveza Tužilaštva BiH da povede odlučnu borbu protiv korupcije.

On je dodao da niko ne treba da se "zalijeće" u ovakve slučajeve, koji su veoma složeni, jer je riječ o borbi protiv korupcije.

Delegat HSP-a Stjepan Krešić smatra da je ova akcija "predizborno hapšenje" i da borbu protiv korupcije i "krupnijih riba" treba voditi tokom cijele godine, a ne samo pred izbore.

On je ustvrdio da su i svi dosadašnji izbori u BiH održani na "nefer i nepošten način", zbog čega je pozvao medije da posebnu pažnju posvete narednim opštim izborima u BiH, s ciljem sprečavanja izbornih krađa i prevara.

U jednoj od najvećih akcija u borbi protiv organizovanog kriminala i višemilionskih poreskih utaja pod kodnim nazivom "Meso" pretreseni su objekti i preduzeća čiji su vlasnici ili koje koriste osumnjičeni Jerko, Slavo, Jozo i Mladen Ivanković Lijanović, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: