BiH
31

Narodna stranka Radom za boljitak: Vrijeme akcije SIPA-e svjesno tempirano

SRNA
Mersed Šerifović
Mersed Šerifović
Narodna stranka Radom za boljitak podržava vladavinu prava i institucije koje se o tome brinu, ali smatra da vrijeme koje je tempirano za izvođenje određenih policijskih aktivnosti baca sumnju na njihov kredibilitet i profesionalnost, izjavio je potpredsjednik ove stranke iz reda bošnjačkog naroda Mersed Šerifović.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u Sarajevu, održanoj u pauzi sjednice Predsjedništva Narodne stranke Radom za boljitak, Šerifović je rekao da u ovoj stranci ne mogu komentarisati i donositi bilo kakve sudove o današnjim privođenjima, jer o tome nemaju nikakve zvanične informacije.

"Vrijeme će pokazati da smo na pravom putu", rekao je Šerifović.

Šerifović je naveo da će ova stranka energično krenuti u predizbornu kampanju i da će sve planirane aktivnosti biti dodatno ojačane.

"Radom za boljitak već duže vrijeme zagovara ukidanje kantona, jer su to gnijezda nekih vladajućih stranaka koje od Dejtona do danas u njih smiještaju podobne. Zalažemo se i za snažno provođenje odluke ?Sejdić - Finci' što, također, očigledno ne odgovara nekim vladajućim strukturama", kaže Šerifović.

On je istakao da će članovi stranke u narednom periodu od svih građana BiH tražiti podršku za 10 ključnih mjera koje duže vrijeme zagovaraju. "Od naših građana tražićemo podršku za naš 'Program za 10', koji im sigurno nakon izbora donosi boljitak", rekao je Šerifović.

U jednoj od najvećih akcija u borbi protiv organizovanog kriminala i višemilionskih poreskih utaja pod kodnim nazivom "Meso" danas su pretreseni objekti i preduzeća čiji su vlasnici ili koje koriste osumnjičeni Jerko, Slavo, Jozo i Mladen Ivanković Lijanović.

U akciji su izvršeni pretresi i izuzimanje dokumentacije i dokaznih materijala iz preduzeća "Lijanovići" Široki Brijeg, "Kora-fin" Široki Brijeg i "Velmos kompanija" Mostar.

Na listi osumnjičenih su i Milorad Bahilj, Jozo Slišković, Venka Ivanković, Željko Mikulić, Zdravko Ivanković, Draženko Kvesić, Miroslav Čolak, Lijan-Stipe Ivanković, Mirjana Šakota i Mirko Galić.