Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mogu govoriti sta hoce al ovo ide na stetu BiH.
kako?
hhh, flota nasih tankera. Ne samo tankera, neho i nosaca aviona. :D
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ovaj problem je godinama guran pod tepih od strane tadasnjih vlasti i niko se nije htio i smio upustati u rjesavanje ovog problema do ovog saziva ministarstva, svaka cast nadam se da ce obije strane biti zadovoljne i da nece ici na stetu ni jedne drzave posebno nase
Ovaj problem je bio davno riješen, potpisivanjem sporazuma Izetbegović-Tuđman, ali tadašnji saziv vlade u Hrvatskoj na čelu sa Sanaderom nije dozvolio ratifikaciju sporazuma.
Za indijance koji komentarsi u vezi mora..prvo, mene bi bilo stid da se kurcim sa 20km uskog mora koje ce sad i da vam ograde ustvari. I jos tamo zive Hrvati. Kakve veze imaju Bosnjaci sa morem? Zive duboko na kopnu, dok kao sto vam je rekao lik na 3/4 CG primorja zive SRBI. Bosna ima more, al Bosnjaci nemaju, Srbija nema more, ali Srbi imaju. Znaci ni tih pisljivih 20km ne mozete da sacuvate i sprecite da vas zagrade, sto pokazuje koliko ste mocni diplomatski, ko moje selo jbte. Ja bi se za tih 20km borio da sacuvam to malo sto postoji, a vi ne mozete ni to da sacuvate od ogradjivanja, smeju vam se Hrvati u facu jbga. Bosnjaci imaju veze sa morem koliko i Republika Srpska, nimalo. I jedni i drugi zive na kopnu, 100K Srba zivi na HR primorju i zive od mora. Svi BG/NS biznismeni/privrednici/sportisti/poznate face imaju brodice i jahte na cg primorju Herceg Novi/Tivat/Budva. Srbija ima hotele na cg primorju. Herceg novi srpski grad. Cak i 500L izvozimo preko Bara. Nasa interesna zona.
Mislim na CG primorju zivi 100k Srba. Uglavnom CG je druga drzava, ali jako bliska sa puno Srba, a opet malena i u sakama Srbije u svakom smislu, mi smo im turisti, mi izvozimo za 700 miliona evra sve moguce tamo, mi im odrzavamo luku Bar u zivotu, preko Beograda su povezani sa svetom sto avionskim prevozom(nedeljno 55 letova BG-CG)/sto zeleznicki/sto putnim pravcem) Srbija ih diplomatski predstavlja u svetu gde nemaju konzualte i ambasade. Povezaniji smo nego Sarajevo i Zenica, a carki ce uvek biti medju politicki obojenim ljudima koji nastoje da zadrze Mila na vlast. Bosnjaci nasli nesto da kake Srbima o teritorijama, a ogradjeni na 24% jbte, odma kod Sarajeva zastave Srbije na par kilometara, drze te gudure tu, trougao i smeju se nama za teritorije, Teritorijalno drzimo 50% BIH, vise nego sto ce oni ikad neke teritorije, a to samo RS. Vi ste nasli nekog da ismejavate o teritorijama, pa gledajuci ovo vise Srbi imaju uticaj na Sever Kosova, nego Bosnjaci na Neum.
Boli muslimane i ustase sto tek sada saznaju da i Srbi zive na moru. Evo vam karta pa gledajte: http://en.wikipedia.org/wiki/File:MontenegroEthnic2011.PNG Herceg - Novi i Trebinje pa to je isti narod, koja je razlika? Nije ceo Jadran Hrvatski , hvala Bogu pa ne moramo kod ustasa nikad vise a za vas muslimane jb(m)g snalazite se.
Taj most je citi promasaj, on moze samo naskoditi Bosancima i Hercegovcima ...
Eto, bice most, kako su nasi politicari sposobni nece ni camac proc ispod mosta a komoli tanker. S kakvom robm i s cime??! Na koju stranu? Ma hajde.... Samo suplja ko i posljednjih 20 godina. Mrs... poiticari nesposobni. Za sta platu primate??!!!
Možda i da ga naprave ali sada kada uđu u EU tek tada neće biti njihov jer sve što je bilo njihovo stranci su pokupovali, još malo i mora će na svojoj zemlji plaćati, a što se tiče BiH ona nikada neće ući u EU, prije će se EU raspasti nego što će BiH ući to je ralna stvar sve drugo što kažu lažu.
vama bosnjackim ministrima samo problem sto hr hoce da pravi most, pa nekaga prave ko ih jebe trebace im godine da ga zavrse a dotle, glupani, oni moraju prolaziti kroz neum sto bi trebalo dobro naplatiti, a vi glupani trebali ste sve uciniti da se neum primakne bosanskpj populaciji, trebalo je vec da je uradjen autoput od neuma kroz bih a ne sada kad ne mozemo u hr takodje ne mozemo proci ni do neuma
kakvi tonovi, kakva zavist kod "dobrih" susjeda? naplaćivati prolazak kroz neum? e svašta sam čuo dosad, ali ovakav izljev ljubomore i zavisti nikad! aj sad zamisli da hrvatska vama naplaćuje čim pomolite nos prema zapadu, jugu, sjeveru... pa gdje biste došli? prema istoku ? ajte odmah slobodno! područje neuma je naseljeno većim dijelom hrvatima, pa odobravam državi hrvatskoj da i tim ljudima osigura bolju prometnu povezanost sa hrvatskom i zapadom. to su naši sunarodnjaci koje država hrvatska ne smije zaboraviti!
Da nama treba ne bi Hrvati nikad dali da ga napravimo
ama ljudi, nemaju hrvati što dati ili ne dati. pomorsko pravo regulira sve.
ja prosle godine bio u neuma, stvarno je super puno je jeftinije nego u hrvatskoj......
ja prolazim često i rado stanem na kavu. lijep kraj. dobri ljudi!
Neka grade kad evropa placa , i ja bi gradio stanove da mi neko plati :)
Pola Sarajeva ima kuce i vikendice na Peljescu tako da mi je drago zbog raje brze cemo stici a i zivnuce malo i mala mjesta poput Trpnja,Trstenika,Zuljane......pozz za raju sa Peljesca!
Ko ne vjeruje neka se provoza malo po Peljescu https://www.facebook.com/photo.php?fbid=527917453934388&set=a.250838221642314.61247.241976505861819&type=1&theater
I ne treba da opstruira. Pelješki most je od 01.07.2013.godine i projekat EU-a. Država BiH treba sa RH dogovori i korištenje luke Ploče, kao protuteža za Pelješki most i mislm da sa HR-om se može postići vrlo kvalitetan dogovor oko korištenja luke Ploče, za što je i HR raspoložena.
Pa šta ako je Neum većinski hrvatski. Postoji vlast na višem nivou koja može i mora graditi šta god hoće ako proglasi ''državni ili javni interes''.
koja će to vlast proglasiti državni interes u neumu, ona u kojoj su dodik i čović, daj malo ozbiljnosti...
Za ovih par levata sto tvrde da ovo nase ministarstvo radi,ovo ministarstvo i njem sef Damir Hadzic dao je pedeset izjava da nece BiH dozvolit izgradnju mosta peljeskog,i sad misle mi idioti pa kad nemaju pojma i hrvati ih naguzise,sad kao daje saopstenje.To samo govori koji licemjer i hinja je ovaj Damir Hadzic,misli da su BiH gradjani idioti da ne znaju sta je laprdo prije prije par mjeseci...
legendo, meni se čini (nisam nikakav stručnjak) da je izjava tog vašeg ministra prilično neozbiljna. umjesto da vlast preko tog ministra nastoji bolje prometno povezati zemlju u ovo slučaju sa zapadom i jugom, , oni se razbacuju kaubojskim izjavama. evo, ti mi reci: jel to malo kretenski?
A nama je imati 100 EUR po danu prilikom ulaska u HR...
Ovaj most će se još dugo vrtiti samo na 3D simulacijama.
False! EU vec dala 200 mil €
KADA HRVATSKA PRIZNA DA JE IZVRSILA AGRESIJU NA NA SUVERENU DRZAVU REPUBLIKU BOSNU I HERGEGOVINU POD VODSTVOM FRANJE TUDJMANA NA CELU HDZ:a I KMETIMA POPUT BOBANA - KADA ZA TO BUDU TRZAILI OPROSTAJ I PLATILI RATNU ODSTETU - I KADA BUDU PRSTALI MIJESATI SE U UNUTRASNJE POSLOVE SUSJEDNE DRZAVE I PRESTALI SE PONASATI KAO DA JE TO NEKA NJIHOVA KOLONIJA - ONDA MOZDA, MOZDA, mogu doci i traziti sa malim slovima dali je moguce da se pravi Peljesacki most uz nase odobrenje. TEK TADA I NE SEKUNDU PRIJE TOGA, TREBA DA SE SRAME KAKO SE PONASAJU.
Nije mi uopste jasno zasto odmah toliko "dislike" ovdje na klixu, ono sto je istina je istina i ko tvrdi drugo laze sam sebe. Odmah da razjasnim jos jednu stvar, volim, priznajem i postujem Hrvatsku i absolutnu vecina hrvata koji su dobri i posteni ljudi i mahaom vrlo korektni. Ali nevarajte se; hrvatski ultranacionalisti nisu nista bolji od cetnika i ne zele ni Bosni ni Bosnjacima muslimanske vjeroispovjest (ili kako i oni kazu Balijama) nista dobro. Postujem tudje do njihovi granica i na ono sto oni imaju pravo ali trazim takodjer isto da i oni vec jednom postuju ono sto je moje, prema tome odjebite vis ejednom od Bosne i Bosnjaka ili ce jednog dana opet bit belaja.
ako eu odluči financijski pomoći izgradnju tog nesretnog mosta, on će se izgraditi i to u vrlo kratkom roku. naravno: poštujući zakonska prava bosne i hercegovine. drugo: i takozvana srpska krajina je prkeljala nešto o agresiji hrvatske na nju. sva podrška tzv krajini u toku rata išla je preko bosne i hercegovine. (ispravi me ako griješim) zauzvrat. mi pružamo utočište vašim izbjeglicama. vjeruj mi: da je hrvatska zbilja izvršila agresiju, stvari bi stajale BITNO DRUGAČIJE ZA TEBE.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)