{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda i Fischer: Evropski put BiH nema alternativu

F
17.4.2012. u 13:40
1
1
Bevanda i Fischer: Evropski put BiH nema alternativu
1
Bevanda i Fischer: Evropski put BiH nema alternativu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i potpredsjednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Jan Fischer na današnjem su sastanku razgovarali o modalitetima buduće saradnje BiH i EBRD-a.
Bevanda je upoznao Fischera o prioritetima Vijeća ministara BiH te istaknuo da ubrzavanje evropskog puta BiH nema alternative i da je donošenje budžeta za 2012. početna tačka ovog procesa.

"Budžet je test političke opredijeljenosti za evropski put BiH i očekujem da ćemo na sutrašnjoj sjednici Vijeća ministara BiH završiti taj posao", naglasio je Bevanda.

Fischer je rekao da EBRD visoko cijeni predanost Bevande i Vijeća ministara BiH približavanju BiH EU jer se to pozitivno održava na BiH i region.

Naglasio je da je EBRD zadovoljan dosadašnjom saradnjom s BiH te ponovio predanost EBRD-a da nastavi potporu razvojnim projektima u BiH.

Fischer je rekao da je EBRD, pored kontinuirane potpore infrastrukturnim projektima, zainteresiran za snaženje financijske infrastrukture u BiH i tehničku potporu institucijama BiH, kao i otvaranju kreditnih linija za razvoj privatnog sektora putem potpore razvoju malih i srednjih poduzeća.

Bevanda je kazao da je potpora razvoju privatnog sektora temelj razvoja ekonomije u BiH, ali da BiH mora učiniti dodatne napore da bi bila povećana efikasnost upravljanja ovim projektima i olakšano poslovanje ekonomskih subjekata u BiH.

Zahvalio je EBRD-u na dosadašnjem učešću u razvoju i obnovi BiH, posebno u potpori pri obnovi i izgradnji infrastrukturnih projekta i projekta u energetskom sektoru, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: