Bevanda: Prioritet Vijeća ministara je euroatlantski put BiH

S
SRNA
6.3.2012. u 16:45
0
1
Bevanda: Prioritet Vijeća ministara je euroatlantski put BiH
0
Bevanda: Prioritet Vijeća ministara je euroatlantski put BiH
Predsjedavajući Vijećaa ministara BiH Vjekoslav Bevanda naglasio je danas na sastanku sa šefom Misije OEBS-a u BiH Fletcherom Bartonom da su prioriteti Vijeća ministara BiH euroatlantski put BiH i razvitak privrede, te izrazio očekivanja da će OEBS pružiti neophodnu savjetodavnu podršku institucijama BiH na tom putu.
Bevanda je na današnjem sastanku zahvalio za dosadašnji doprinos OEBS-a u izgradnji pomirenja, demokratije i institucija u BiH, što je preduslov za uspješnu regionalnu saradnju i ekonomski napredak BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH.

Barton je Bevandi čestitao za imenovanje, te rekao da će Misija OEBS-a nastaviti pružati podršku BiH u ispunjavanju obaveza koje proističu iz njenog članstva u OEBS-u putem saradnje sa Vijećem ministara kako bi se postigao željeni napredak ka euroatlantskim integracijama.

On je istakao da BiH ima novo Vijeće ministara s novom energijom i jasnim euroatlantskim ambicijama, te da je Misija OEBS-a u BiH spremna pružiti podršku ovim prioritetima, jer time BiH usvaja demokratske vrijednosti i standarde, koje upravo baštini OEBS.

Sagovornici su se usaglasili da je neophodna bliska i otvorena saradnja institucija BiH i Misije OEBS-a u BiH kako bi se ubrzao euroatlantski put BiH, odnosno transparentna saradnja zasnovana na partnerstvu u kojem bi OEBS pružao savjetodavnu podršku institucijama BiH na putu ka EU i NATO-u.

Tokom susreta razgovaralo se i o skoroj posjeti glavnog sekretara OEBS-a Lamberta Zanierija BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: