{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrija i Slovenija dale podršku BiH na euroatlantskom putu

S
3.5.2012. u 17:52
0
1
Austrija i Slovenija dale podršku BiH na euroatlantskom putu
0
Austrija i Slovenija dale podršku BiH na euroatlantskom putu
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas sa vicekancelarom i federalnim ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Michaelom Spindeleggerom i potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavecom.
Tokom razgovora istaknuta je puna potpora Bosni i Hercegovini na putu ka EU I NATO – u.  Predsjedatelj Bevanda je upoznao ministre sa trenutnom situacijom u BiH. On je istaknuo da je Vijeće ministara BiH u proteklom periodu bilo fokusirano na donošenje proračuna, kao i na usvajanje Zakona o popisu i Zakona o državnoj pomoći i naglasio da ćemo tek njihovom implementacijom biti vjerodostojni. Ovo se također odnosi i na sporazum i dogovor o državnoj imovini  te na implementaciju presude Sejdić – Finci.

Ministri su predsjedatelju Bevandi čestitali na napretku koji je ostvario u proteklom periodu i rekli da je za Evropsku uniju donošenje proračuna, kao i implementacija presude Sejdić-Finci, glavno pitanje.

”Nakon usvajanja proračuna, nama će prioritet biti posvećenost politikama koje će osigurati potporu svih razina  vlasti i kvalitetnu fiskalnu politiku. U ovoj državi dijalog  i uvažavanje nemaju alternative. Potrebno je vratiti se ekonomiji i staviti u funkciju energetske potencijale, te dati priliku privatnom poduzetništvu.”, rekao je predsjedatelj Bevanda tokom današnjeg susreta. (kraj)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: