{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Austrija i Slovenija dale podršku BiH na euroatlantskom putu

S
3.5.2012. u 17:52
0
1
Austrija i Slovenija dale podršku BiH na euroatlantskom putu
0
Austrija i Slovenija dale podršku BiH na euroatlantskom putu
Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas sa vicekancelarom i federalnim ministrom za evropske i međunarodne poslove Republike Austrije Michaelom Spindeleggerom i potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Republike Slovenije Karlom Erjavecom.
Tokom razgovora istaknuta je puna potpora Bosni i Hercegovini na putu ka EU I NATO – u.  Predsjedatelj Bevanda je upoznao ministre sa trenutnom situacijom u BiH. On je istaknuo da je Vijeće ministara BiH u proteklom periodu bilo fokusirano na donošenje proračuna, kao i na usvajanje Zakona o popisu i Zakona o državnoj pomoći i naglasio da ćemo tek njihovom implementacijom biti vjerodostojni. Ovo se također odnosi i na sporazum i dogovor o državnoj imovini  te na implementaciju presude Sejdić – Finci.

Ministri su predsjedatelju Bevandi čestitali na napretku koji je ostvario u proteklom periodu i rekli da je za Evropsku uniju donošenje proračuna, kao i implementacija presude Sejdić-Finci, glavno pitanje.

”Nakon usvajanja proračuna, nama će prioritet biti posvećenost politikama koje će osigurati potporu svih razina  vlasti i kvalitetnu fiskalnu politiku. U ovoj državi dijalog  i uvažavanje nemaju alternative. Potrebno je vratiti se ekonomiji i staviti u funkciju energetske potencijale, te dati priliku privatnom poduzetništvu.”, rekao je predsjedatelj Bevanda tokom današnjeg susreta. (kraj)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: