{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH

A
20.7.2012. u 13:53
1
1
Bevanda razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH
1
Bevanda razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je sa zapovjednikom snaga EUFOR-a, austrijskim generalom-bojnikom Robertom Briegerom.
Bevanda se zahvalio misiji EUFOR-a na svemu što su do sada učinili za BiH, a posebno na doprinosu za osiguranje mira i stabilnosti države. Upoznao je zapovjednika sa trenutnom političkom situacijom u BiH, kao i sa rezultatima koje je država ostvarila na uputu ka euroatlantskim integracijama.

Govoreći o radu misije EUFOR-a u BiH, zapovjednik Brieger je rekao da je cilj EUFOR-a da BiH što brže krene prema EU-u i NATO-u i da će kontinuirano davati punu podršku u znanju, savjetima u procedurama, kako bi Oružane snage BiH brže usvajale standarde potrebne za ulazak u Europsku uniju.

„Predsjedatelj Bevanda je upoznao zapovjednika Briegera i sa sastankom koji je održan krajem lipnja u Briselu gdje je potvrđen veliki napredak BiH na putu ka EU i gdje je usaglašena Mapa puta na kojoj su utvrđeni rokovi čijom bi realizacijom Bosna i Hercegovina mogla do kraja godine da podnese kredibilnu aplikaciju za EU“, saopćeno je nakon sastanka.

Sagovornici su se složili da je BiH izuzetno važan faktor stabilnosti, ne samo u regiji, nego i šire i da će nastavak dobre suradnje biti od posebne važnosti za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: