{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bevanda razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH

A
20.7.2012. u 13:53
1
1
Bevanda razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH
1
Bevanda razgovarao sa komandantom EUFOR-a u BiH
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je sa zapovjednikom snaga EUFOR-a, austrijskim generalom-bojnikom Robertom Briegerom.
Bevanda se zahvalio misiji EUFOR-a na svemu što su do sada učinili za BiH, a posebno na doprinosu za osiguranje mira i stabilnosti države. Upoznao je zapovjednika sa trenutnom političkom situacijom u BiH, kao i sa rezultatima koje je država ostvarila na uputu ka euroatlantskim integracijama.

Govoreći o radu misije EUFOR-a u BiH, zapovjednik Brieger je rekao da je cilj EUFOR-a da BiH što brže krene prema EU-u i NATO-u i da će kontinuirano davati punu podršku u znanju, savjetima u procedurama, kako bi Oružane snage BiH brže usvajale standarde potrebne za ulazak u Europsku uniju.

„Predsjedatelj Bevanda je upoznao zapovjednika Briegera i sa sastankom koji je održan krajem lipnja u Briselu gdje je potvrđen veliki napredak BiH na putu ka EU i gdje je usaglašena Mapa puta na kojoj su utvrđeni rokovi čijom bi realizacijom Bosna i Hercegovina mogla do kraja godine da podnese kredibilnu aplikaciju za EU“, saopćeno je nakon sastanka.

Sagovornici su se složili da je BiH izuzetno važan faktor stabilnosti, ne samo u regiji, nego i šire i da će nastavak dobre suradnje biti od posebne važnosti za BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: