Komentari (104)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja kao stari Mostarac (ne pripadam ovom poslijeratnom apartheidu) se pitam po cemu je Mostar multietnicki grad - da, zive 2 naroda ali ta 2 naroda dijeli zid koji je bulevar. kako moze grad u kojem se pije hrvatsko pivo na jednoj strani a sarajevsko na drugoj biti multienticki?? meni vise baca na johanesburg prije Nelson Mandele - multietnicki je nesto drugo.
@Sorzon Mostar nije multietnički grad, Mostar je grad podijeljen na dvije jako etničke zone.
@Muha99464 - nije to tema, iako si u pravu. ima puno bolesnika i SDA Talibana i na drugoj strani, ne brini
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Da, kad im treba onda je multietnicni grad. Kad im ne treba onda je vjekovni hrvatski grad. Licemjerstvo na djelu.
Pa ti biraj izmedju chetnika i ustasha! E, stvarno!
prijestonica kulture koja rusi jedan velicanstveni arhitektonski spomenik, kao sto je partizansko groblje, unistava sve simbole prijeratnog mostara, je li ovo neki vic ili?
Multietničke dvije škole pod jednim krovom.
Ovo gosn, sto se preziva kao onaj pjevac, ozbiljno misli?
Mogo bi Bešlić dobit po tamburi od Čovića što mu dira Banjaluku
Multieticnost grada Mostara na obje strane se ogleda u brojkama i u ovo danasnje vrijeme sve zavisi koliko je i na Istoku i na Zapadu ostalo Mostarske raje ili pravih Mostaraca bez obzira na vjeru i naciju. Medjutim, tu nekada zdravu, pozitivnu, vecinsku NULTU "krvnu" grupu Mostara su znatno razvodnili novopridosli papci i na jednoj i na drugoj strani i gospodine Beslicu to je ta danasnja "multi-kulti-nulti" eticnost po kojoj je, nakon svega, vascijeli grad Mostar postao prepoznatljiv.
spectatorr@ kad sjednes na kafu na Rondou, kao da si u Grudama... ludilo, sve same seljacine, dosljaci, niko pojma nema sta je Mostar.. niko na Starom nije bio. Na lijevoj sve same glavate spodobe, prezimena, 100 km istocno od Mostara, sad su pravi Mostarci, ludilo u sto se grad pretvorio. Prije ces Japanca u Mo naci, nego nekoga ko je na Mejdanu u Fronti šaha igrao.
@urban_cyclist upravo tako, samo sa jednom razlikom da su ti "dosljaci" prije bili u manjini i bili bi u gradu neprimjetljivi, nastojeci da ne "strse" i da se prilagode urbanoj sredini, sto im je jako tesko padalo. Danas su, nazalost, shvatili da su u vecini ili ih ipak ih ima vise nego dovoljno da se mogu "slobodno ponasati" na nacin neprimjeren jednoj gradskoj kulturi, koju je Mostar njegovao decenijama ili bolje reci vijekovima....
Koja glupost. Ne mozete reci za mostar da je multietnican jer je skolski primjer aparthejda u svakom smislu te rijeci. Jos ste se u ratu medjusobno ubijali. Gospodine Beslicu, dodjite u Tuzlu pa da vidite sta je to multietnican grad.
Zapadni Mostar je fasisticka vuko*ebina.
Posto smo navikniti na idiote ne bi se trebali sekirat na ovakve izjave.
Brčko se grohotom smije.
ljubo "daj da traku presjecem i nesto otvorim" beslic prica o multietnicnosti, a kada se proslavlja uzp u prvom redu do cirila parkiran. na kraju svega ovoga mene kao Mostarca zanima sta konkretno imamo mi od ovog cirkusa. znam da ste ividjeli tal neki jer se ne bi kandidovali. al mene zanimamo mi-obicni gradjani
imamo most....kakva glupanijada.....gdje su kulturni dogadaji????????momak
ako te ko pita Tuzla je najmultietnicniji grad....
Da je i tebe skinut s tog mjesta,da nisi više gradonačelnik,živim za taj dan