{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bećirović: O smjeni kadrova SDS-a odlučuje Vjekoslav Bevanda

F
18.9.2013. u 15:05
6
15
Bećirović: O smjeni kadrova SDS-a odlučuje Vjekoslav Bevanda
6
Bećirović: O smjeni kadrova SDS-a odlučuje Vjekoslav Bevanda
Denis Bećirović (Foto: Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda je osoba koja će odlučiti o razrješenju ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića i dvoje potpredsjednika iz redova SDS-a Mirka Okolića i Radmile Mitrović, kazao je predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović po završetku sjednice užeg Kolegija Predstavničkog doma koji je raspravljao o uvrštavanju inicijative za smjene kadrova SDS-a u Vijeću ministara, a na zahtjev Kluba poslanika SNSD-a.
"Kao predsjedavajući ću insistirati da se čitav proces vodi isključivo po zakonskim i poslaničkim propisima. Ovo govorim jer smo prethodnih dana imali priliku da čujemo, od čitavog niza osoba, različite opservacije o postupku, a koje nemaju utemeljenje ni u zakonu ni u poslovniku", kazao je Bećirović.

Precizirao je da je stoga uži Kolegij prihvatio inicijativu SNSD-a na znanje te će ona biti upućena predsjedavajućem Vijeća ministara BiH.

"Po Zakonu o Vijeću ministara jedino predsjedavajući Vijeća ministara ima mogućnost da donese odluku o razrješenju ministra ili zamjenika ministra. Nakon toga Predstavnički dom i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH potvrđuju tu odluku", kazao je Bećirović.

Dodao je da po Poslovniku, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda bi trebao u narednih 30 dana da donese odluku.

"Od njegove brzine očitovanja zavisi kada će se ova tačka naći na dnevnom redu Predstavničkog doma", zaključio je Bećirović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: