BiH
2

Bosić: Šta je stvarni razlog za smjenu kadrova SDS-a?

FENA
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Predstavničkom domu državnog parlamenta Mladen Bosić je danas, tokom rasprave o inicijativi SNSD-a za smjenu kadrova SDS-a u Vijeću ministara BiH, kazao da je očekivao da će predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izaći i obrazložiti zaključak Vijeća ministara BiH.

"Obrazložiti zašto on, u skladu s propisima, nije izašao i rekao 'Ja tražim ostavku ministra Mirka Šarovića zato što to od mene traži SNSD', jer tako je učinio kada je bila priča o smjenama SDA", kazao je Bosić.

Čekao sam, dodao je, da čujem od predstavnika SNSD-a, koji su podnijeli ovu inicijativu da obrazlože tu inicijativu.

"Ova rečenica koju smo čuli nekoliko puta i koja ima svoj nastavak koji niko nije pročitao koji kaže da oni (SNSD) preuzimaju na sebe odgovornost od sada pa nadalje da će oni bolje braniti interese RS-a nego što su to radili sa SDS-om, očigledno nema veze s realnošću. Svi znamo da ovo obrazloženje nije nešto što je stvarni razlog. Šta je stvarni razlog, mislim da bismo mi trebali da otvorimo tu raspravu", kazao je Bosić.

Zahvalio je ministru Mirku Šaroviću, te zamjenicima ministara Mirku Okoliću i Radmili Mitrović "na poslu koji su do sada radili kao ministar i dva zamjenika u Vijeću ministara“.

"SDS im je zahvalan što su taj posao uradili na najbolji mogući način i što su ispunili očekivanja onih koji su ih predložili na ta mjesta", kazao je Bosić.