Novi protesti za park
17

Banjalučani paljenjem svijeća pozdravljaju gradsku vlast

Piše: D. T.
Okupljanje građana na protestima (Foto: Klix.ba)
Nekoliko stotina Banjalučana danas se okupilo ispred zgrade Administrativne službe Banje Luke, gdje su i četvrti dan zaredom protestovali zbog uništavanja Picinog parka, gdje je počela izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa.
Okupljanje građana na protestima (Foto: Klix.ba)
Okupljanje građana na protestima (Foto: Klix.ba)
Protest je počeo tačno u podne, a nakon okupljanja demonstranti su stali pred ulaz u zgradu Gradske uprave, koju je čuvala policija.

Uz pozive gradskim vlastima da izađu, Banjalučani su zapalili svijeće, tvrdeći kako na taj način oplakuju uništeni park, ali i odaju počast gradskoj vlasti, koja će uskoro postati bivša.

"Ove svijeće neka budu naš simbolični oproštaj od gradonačelnika i vladajuće garniture, a potvrdu toga će dobiti u oktobru ove godine na lokalnim izborima", rekao je jedan od demonstranata paleći svijeću ispred Gradske uprave.

Nakon toga, okupljeni građani su prošli na drugu stranu zgrade, odnosno u Gospodsku ulicu, gdje su Administrativnoj službi ostavili pojedinačne zahtjeve na kojima se traži obustavljanje radova u Picinom parku.

Podsjetimo, na mjestu sadašnjeg parka kod Medicinske elektronike, počela je gradnja stambeno-poslovnog kompleksa, čiji je investitor kompanija Grand trejd.

Današnji skup u Banjoj Luci je protekao bez incidenata, a i ovoga puta demonstrante su pratile jake mjere policijskog osiguranja.

Kao i prethodnih dana, Banjalučani su novi protest najavili za večeras u 18 sati u parku, na mjestu velikog gradilišta.