Borba za Picin park se nastavlja
71

Banjalučani protestovali po kiši, sutra idu pred Gradsku upravu

Piše: D. T.
(Foto: G. Kec/Klix.ba)
Ni kiša, koja je oko 18 sati padala u Banjoj Luci, nije spriječila nekoliko stotina Banjalučana da i danas u zakazano vrijeme održe mirni protest zbog uništavanja zelene površine kod Medicinske elektronike.

Demonstranti su se i danas, uz mjere policijskog osiguranja, okupili u "Picinom parku", te poručili kako ne žele da se na tom mjestu izgradi stambeno - poslovni kompleks.

Uz već viđene poruke i transparente, pojavile su se nove parole, kojima Banjalučani izražavaju svoje nezadovoljstvo. Ekipa portala Klix.ba protest je napustila oko 19 sati, ali su brojni građani i tada stizali u park i mirno izražavali svoj protest.

"Okupljat ćemo se ovdje svakoga dana, a sutra u podne svi idemo pred Gradsku upravu, gdje ćemo jasno dati do znanja da grad služi građanima, a ne tajkunima”, poručila je tokom današnjeg protesta jedna starija Banjalučanka.

Podsjetimo, u utorak i srijedu u Banjoj Luci su organizovani masovni protesti zbog početka gradnje stambeno poslovnog kompleksa, koji treba da se podigne na mjestu poznatom kao "Picin park" nedaleko od banjalučke Medicinske elektronike.

Pored negodovanja građana, radovi i "čišćenje od zelenila” na ovom prostoru danas su nastavljeni, pa je u "Picinom parku" tokom dana posječeno nekoliko stabala.

Gradonačelnik Banje Luke Dragoljub Davidović je izjavio kako je entitetsko ministarstvo za prostorno uređenje izdalo građevinsku dozvolu firmi što znači da su imovinski odnosi na tom zemljištu riješeni.

Međutim, kada je "Picin park" ograđen, na društvenoj mreži Facebook pokrenuta je akcija sa ciljem zaštite ovog prostora, a broj članova grupe dostigao je brojku od oko 30.000 ljudi.