Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Malo mjesto industriski jako Soda Cementara Rudnik Sikulje Koksara ... Nije ni za cuditi se :D
Prije rata je 3/4 Tuzle hljeb zarađivalo u Lukavcu. Eh da su nam sad KHK, Soda, Cementara i ostali giganti širom BiH i ex Yuge u punom sjaju cijeli bi region "sijao" a ne bi radnici spavali po fiskulturnim salama čekajući azil za je.enu EU
kako je lijepooo :)
Uveliko poznato, opstina Lukavac poznatija kao sabiraliste otpadnih voda i samih padavina radije trosi novac na ukrase i kojekave druge slicne gluposti, a ne na neophodne stavri, poput kanalizacionog sistema, gdje voda stoji danima akumulirana po ulicama, ne spominjati jos smrad koji proizvodi, ah pa to je nebitna stvar...sledece godine da bude jos ljepse kupite malo i drugih boja izuzev plave :)
Sinoc sam prosao kroz Gradacac, prelijepo okicen grad ....
E vala svaki im cast...sve pohvale ovima iz Lukavca a ovi hate-ri eno vam džalalabad pa tamo ideologije trenirajte...
https://www.youtube.com/watch?v=oNIUKh3b5vA
Robinzon party 2015
bajkovit je ko mordor iz zemlje gandalfa crnog...
Pa eto recite da ne valja gdje god je SDA na vlasti
ovo je lijepo sve dok je za novu godinu,i dubai i istanbul su okiceni
http://bosnjacimuslimani.com/islam/hutbe/muslimani-ne-obiljezavaju-novu-godinu-video/
evo tudekana se sve more fino pogledati
pa ja... kiti se za kjafirsku novu godinu a kad dodže naša hiđretska nova godina nemere se nidže vidjeti nikakav ukras...
otkad to muslimani ukrasima obiljezavaju svoje praznike?
Prvo, ti nisi musliman. Ovdje se samo glupiras. Drugo, svako neka za sebe odluci sta ce i da li ce slaviti. Ako je NG 'kjafirska', onda su i 1.maj, 8. Mart itd. Trece, nisu svi Bosnjaci muslimani, niti svi muslimani i njihovi vjerski naucnici i vjerski lideri imaju isto misljenje o NG i drugim aspektima religije.
Sad ce se javiti veliki klix muslimani i reci kako ne slave novu godinu. Niko od njih ne shvata da nova godina nije bozic vec međunarodni praznik koji nema religioznu osnovu. I ja sam musliman. To je kao kad slaviš 1.maj, 1 mart ili 25 decembar itd.. ;)
Hajdi ne pisi gluposti,gregorijanska nova godina itekako ima krscansku pozadinu. "Ovaj praznik se proslavlja širom svijeta, a najveću pažnju mu posvećuju kršcani koji ovaj praznik vežu za smrt pape Silvestra I koji je umro 335 godine 31. decembra. 1582 godine kada je bila reforma gregorijanskog kalendara početak nove godine je pomjeren sa 25. decembra na 1. januar i otada je 31. decembar poznat u svijetu kao Silvester ili silvestrovo. " Mnogi narodi i religije imaju svoje kalendar i svoju Novu godinu. Tako postoji muslimanska nova godina, Židovska Nova godina, pravoslavna Nova godina, kineska Nova godina... Za početak mjerenje vremena ovi narodi su uzimali najbitnije događaje iz svoje povijesti. Sta se desilo vrijedno pomena za muslimane prvog januara?
Optimus, nisi upravu. Gregorijanski kalendar je mala modifikacija (morat' ce se i Gregorijanski jednom modificirati) Julijanskog koji je uvijek pocinjao 1 Januara, mjeseca boga Janusa, boga kraja i pocetka (pocinjes li kontati aa?) i zavrsavao se 31 decembera. Znaci odkako je Julius Caesar stavio Julijanski kalendar u funkciju, PRIJE rodjenja Isusa i nastanka krscanstva, je NG pocinjala 1 Januara. To sto je poslije stoljeca Sylvester umro 31 decembra nema nikakve veze s NG. Ni naziv Sylvester u Njemackojezicnim drzavama (samo kod njih i kod katika bivse AU) se kaze POGRESNO za NG Sylvester, jer se slucajno poklapa sa danom smrti pvog Pape.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)