Komentari (39)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Poštovanje za velikog čovjeka i gospodina, mislim da bi iz njegovog rada i požrtvovanosti za ovaj grad mogli dosta toga da nauče današnji funkcioneri.
Hrvat cini cuda. Da se ja pitam, ja bih Hrvatima dao komplet grad Mostar da ga urede fino, mozda i mi Bosnjaci nesto naucimo, a prvenstveno da naucimo kako se vodi grad. Eno u nasoj polovini sve kipi od smeca.. a sve k'o fol nas sabotiraju. Pa je l' nam i smece sabotiraju. Bitno je da Mostarci ispijaju kafe i razbacuju tavle.. a to sto je Istok gori od Stoca, to ih ne tangira. Za sve su krivi ovi sa zapada. Pa i mi smo njima krivi sa Istoka, ali oni i napravise nesto... samo MI ne znamo. Muka mi je od naseg rukovodstva. Nesposobni smo !
Dzoja, jel moguce da si toliko plitak.... Kako ti njima mozes biti kriv kada oni upravljaju gradom - i bilo kakva odluka da im treba, oni ce je donijeti ??? Ako ne mogu oni, donijece je gradonacelnik koji je njihov. Zasto se Velezu ne dadne plac u sjevernom logoru da napravi sebi stadion ?? Zasto se ne bonavaljuju poruseni dijelovi Istocnog Mostara ?? Zato sto gradonacelnik ne dozvoljava. S druge strane, zapadni dio blista. Ne budi smijesan. Al bi dao Sarajevo u ruke jednom Hrvatu, istina je da znaju posao. Samo sto danasnje ovlasti gradonacelnika vjerovatno nisu ni 1/5 od nekadasnjih ovlasti.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
hajde ante ustaj iz groba i povedi vucka sa sobom,narod te treba
Koliko dugo li ce se spominjati Olimpijada. Bas me zanima je li i drugi gradovi ovoliko pricaju o tome?
Jebiga on je inicijator onog famoznog samodoprinosa za olimpijadu u isznosu jedne plate,Bio mi je direktor i što se toga tiče sve najbolje.
jedna od anagdota sa Antom Sucicem: svi znamo koliko je volio da popije. Za vrijeme olimpijskih igara bio je zaduzen da bude domacin norveskom kralju Olafu na takmicenjima na Bjelasnici. Kralj Olaf je zahtijevao minimalno obezbjedjenje vjerujuci da je Ante sasvim dovoljan. Odjednom se nasao sam u gomili pitajuci ljude oko staza da li su vidjeli Antu. Ovaj nije mogao da izdrzi bez dobrog pica, ostavio je kralja i otisao u jedan od hotela. Nasli su ga nesto kasnije vec dobro pripitog.
Za Zoi 84 zasluge idu Danetu Maljkovic, Dubravki Skarica, Cedi Mrdja (predsjednici gradskih vineca), kasnije Milanu Lovric (sekretar skupstine). Maljkovic, predsjednik Skupstine Grada 1975-76 je zapoceo pripreme za kandidaturu, uveo trolejbuski saobracaj u Sarajevu i zapoceo studije za sportske terene na planinama oko grada i sve ozvanicio u tadasnjem generalnom planu grada Sarajeva. Ovim je preduhitrio Ljubljanu da sa kandiduje. Veliku pomoc je pruzila i Razija Bijedic koja je u to doba saradjivala u Skupstini grada. Sucic je preuzeo funkciju gradonacelnika i nastavio pripreme ali iskreno, nebi nista uradio da sve ovo njegovi prethodnici nisu napravili. Cak je u nekoliko navrata doveo projekte bob staze i skakaonica u pitanje pa je htio da taj dio takmicenja prepusti slovencima.
sjećanje na neke divne a tako davne dane
Safet Sušić, selektor u čijem je mandatu BiH osvojila (da ne pretjerujem) četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ! aBd !
nekadasnji lijepi grad sarajevo su vodili i zivjeli u njemu VELIKI LJUDI za razliku od danasnjice sve teroristi bradate spodobe sa kratkim hlacama i zagovornici islamske bosne koja ne priznaje hercegovinu
Glupost. zahvali susjedima i njihovim veliko nacionalnim zeljama. Da nije bilo Milosevica i Tudzmana ne bi imao ni Aliju. U stvari da ne bi Babe. Al eto upali foluska i jos pali kod mnogih.
Ali susjedi se razviše, pogledaj ZG i BG, metropole. Šta je sa Sarajevom?
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Naravno da bih mogli nauciti,i shvatiti situaciju jako ozbiljnu!Ovo je Veliki gospodin i hvala mu za sve sto je ucinio za Sarajevo.
Pravi čovjek! Iskreni hrvat a ne ko današnje bosanske hrvatske pristalice Emil Vlajki'a koji slijede Mate Boban a i lizosupke srpske
Iskreni Bosanac, a ne Hrvat. Ovo je provjerena informacija.