Komentari (109)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne dirati Titovu, Dzemala Bijedica i jos neke. Ostalo moze ic sto se mene tice al ako ce se normalna imena dat. A ne Mustafa Busuladzic i slicno.
Zašto ne dirati Titovu, zar se i danas pretvaramo da Titovi partizani i komunisti nisu pobili desetine hiljada ljudi bez ikakvog suda!? Apsulutno se slažem, kao i svaka normalna osoba, sa inicijativom da ulice i škole ne nose imena po fašistima, ußtašama i çetnicima samo bih na tu listu dodao i Titove komuniste i partizane koji su u drugom svjetskom ratu počinili skoro iste gnusne zločine kao i ovi ranije nabrojani.
Prvo što se treba je ukinuti sve nazive ulica po koljačima kao što je sultan ahmed itd.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nasa istorija je veoma kontroverzna za jedne je neko heroj za druge zlocinac. Zbog te skakljive situacije u Brckom je jos 2001. sve ulice su date po piscima. Zabraniti dati ulicu po bilo kom ucesniku ratova, ratnim dogadjajima iz 20.vijeka. Svi ce biti nezadovoljni ali na kraju napravednije resenje. Al kako bi inatili jedni drugima.
@Rade87 Dobro riješenje.Pozdravljam
@Rade87 Pa evo recimo, Ivo Andric je fasista I vrijedja me svaki pomen tog plagijatorskog djubreta. Jednom Maxu Luburicu recimo nije ni naumpalo da se slika sa Hitlerom, a I've se bas ponosio tom fotkom....
Kad povucete odlikovanje koiim je Draza odlikovan od strane presednika SAD i objasnite otkud vojne misije SAD i Engleske u ßtabu kod Draže..onda mozete da izjednacavate i trazite uklanjanje njegovih bista i ulica..
Promjene naziva ulica je krenulo u posledejtonskom zivotu BiH,zato sto ste kroz stvaranje nacionalnih teritorija ostavili da se idalje guraju ratni ciljevi mirnim putem. Mjenjajte dejton.
Kad bosnjaci pisu svoju historiju onda izvlace iz konteksta da je Đozo bio uz Tita(sto je notorna laz i situacija kada Tito odgovara ovim fasisitima), a onda bi trebali i da napišu da je pisao pismo Himmleru da su njegovi vojnici spremni da poloze zivot za Adolfa Hitlera!
@B3N3VR3K1 Ne znam sta je Dzozo I kome pisao, ali jarane sto Nedic ili ko vec napisa pismo Himleru, ma sta napisa, pohvali se kako su " prvi juden free" u Evropi... Vidis mamlaze, ne postoji moja I tvoja istorija. Postoji samo istina I istorija, s jedne, I SANU propaganda s druge strane. Nikada se necete oprati svoje proslosti dok ne priznate krivicu....shvacas?
@goouser Vidi sad glupane zadojeni nacionalizmom! Ja pricam o fasizmu i nebitno je sa koje strane dolazi taj isti fasizam, ali tebi nije bitno jer ti to ne kontas. Tvoj mozak ne moze da razluci da ako pisem protiv bosnjaka odmah moram biti srbin ili hrvat. Bosnjacki nacional-fasizam se uopste ne razlikuje od bilo kojeg drugog, ali po tvojoj logici nije bitno ako je fasista nego je bitno da je iz tvog tora!
U normalnim, neopterećenim zemljama ulice se zovu po muzičkim instrumentima, cvijeću kao npr. Ružina ulica, Ulica hortenzija, Aleja lipa, a kod nas dok napišeš ulica Azize Šaćirbegović ili, ne daj Bože, ulica Vokića i Lorkovića, jedva mi dotekne koverta dok upišem ime ove poznate razvijačice jufki ili ove dvojice nacističkih kolaboratora. Zašto se u Sarajevu ulice ne bi zvale po olimpijskim disciplinama, u Mostaru po ljekovitom bilju, u Banjaluci po cvijeću?
In Bosnia, we don’t say we hate serbs. We say, Avdaga comes to Šekovići & says the famous words: “K*ljite sve što ima litar srbske krvi u sebi.” And I think that’s beautiful *.* ^^
Hoćemo kako nećemo. Kad nam vi gospodo razmontirate entitete i kantone onda možemo oko tih tema pričati. 😉
Opet i o ovome komentar IZ.Pa dosta vas vise lesinari u sve se mijesate, da bi narode BiH i dalje drzali zavadjene, jer od rata je vama crnomantijasima sve tri konfesije "sikira upala u med".
Smisao OHRa i US ambasade je prđenje po twitteru.
ulice koje nose imena palih boraca ne dirati ostalo ove jevrejske mijenjati sve.
Može i treba tako. Ali krenuti od čistog fašiste Ive Andrića zatim jednog od najvećih zločinaca Josipa Broza itd
Podržavam apsolutno, po fašistima i njihovim slugama ne treba davati ni imena ulica niti bilo kakvih institucija!!!
Odhebite ba od nas vise.
Otkud ovoliki ekavski srbi na ovom portalu? Ja sam mislio da je ovo hrvatsko-muslimanski portal? Pozdrav
Poštovani , opštine vam nikada to neće uraditi samoinicijativno ...a koliko je meni poznato Arbnautova inicijativa (koja je i usvojena) tiče se državnog nivoa. Dakke , po redu stvari V.Ministara bi sada trebalo ponuditi zakonsko rješenje , koje bi onda trebali spustiti na niže nivoe i tako to konačno riješiti....Međutim , od toga smo daleko miljama...