BiH
3

Alivuković: Političke partije u Srebrenici uputile su žalbu CIK-u

SRNA
Predsjednik Opštinske izborne komisije u Srebrenici Nermin Alivuković izjavio je Srni da su skoro sve političke partije koje su učestvovale na izborima u ovoj opštini dostavile žalbe na izborne rezultate koje su proslijeđene Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH.

"Dobili smo više od 20 žalbi i sve su se odnosile na zbirne rezultate sa biračkih mjesta, odnosno na razliku između rezultata koje su posmatrači i članovi biračkih odbora prijavili izbornim štabovima svojih stranaka i zvaničnih rezultata prebrojanih glasova koje su upisali birački odbori u izvještaje sa birališta", rekao je Alivuković, ističući da su evidentne razlike tih rezultata.

On je izrazio očekivanje da članovi biračkih odbora koji su nepravilno radili i eventualno svjesno upisali netačne podatke izbornih rezultata budu kažnjeni u skladu sa zakonom od CIK-a.

"Očekujemo da će se u CIK-u izvršiti ponovno brojanje svih glasačkih listića da bi se utvrdila tačnost izvještaja biračkih odbora i opravdanost žalbi političkih subjekata i ustanovili tačni izborni rezultati", naglasio je Alivuković.

Prema njegovim riječima, neki članovi biračkih odbora dali su izjave da se na tim biralištima utvrđeni rezultati glasanja razlikuju od upisanih na listama biračkih odbora, a dužnost svih članova biračkih odbora bila je da zajednički rade i nadgledaju unošenje izbornih rezultata u izvještaje koji se dostavljaju Opštinskoj izbornoj komisiji.

Vezani članci