{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


CIK: Prošli su rokovi za žalbe

F
20.11.2012. u 14:18
0
0
CIK: Prošli su rokovi za žalbe
0
CIK: Prošli su rokovi za žalbe
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) donijela je odluku o izmjeni odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u BiH 2012. godine.
Izmijenjeni su utvrđeni rezultati za načelnike i skupštine općina u izbornim jedinicama Vukosavlje na redovnom biračkom mjestu 018B005, Istočni Drvar na redovnom biračkom mjestu 058B001 i Istočni Mostar na redovnom biračkom mjestu 158B001. Odluka je uslijedila nakon što su na navedenim biračkim mjestima održani ponovni izbori.

O sve češćim zahtjevima političkih stranaka da se izvrše ponovna prebrojavanja glasačkih listića članovi CIK-a upozoravaju da su prošli svi rokovi za žalbe.

"Svi glasački listići uredno su prebrojani i provjereni i zato sam protiv novog brojanja", kazao je Mile Kudić, član CIK-a. Njegovo mišljenje dijeli i Suad Arnautović.

"Pošto su prošli svi rokovi za žalbu glasački listići se ne trebaju ponovo brojati. Recimo, bilo je sedam zahtjeva za ponovno prebrojavanje glasačkih listića u Srebrenici i svi su neosnovani. Ti zahtjevi su bili i paušalni", kazao je Arnautović.

Po mišljenju člana CIK-a Vedrana Hadžovića zahtjevi političkih stranaka za ponovno prebrojavanje glasačkih listića samo je kupovina vremena: "Ovo je klasična kupovina vremena. Čeka se podatak koliko se ljudi odjavilo koji su glasali u Srebrenici i da se onda podnose novi zahtjevi. Neću da učestvujem u takvom izbornom inžinjeringu", pojasnio je Hadžović.

Na sjednici CIK-a dodijeljeno je 17 zamjenskih mandata u općinskim vijećima i osam u skupštinama općina. Dobivanje pa odsustajanje od mandata za članove CIK-a je prevara birača. Član CIK-a Mile Kudić tvrdi da je to obmana birača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: