Komentari (271)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako su se minhenske brigade zakonom zastitile to je za ne vjerovat...strasno
koje hebavanje naroda u glavu. kako su Hrvati objavili?
Agencija za zastitu licnih podataka je zapravo agencija za zastitu kriminala. Ako su borci suglasni da se objavi registar i ako je u pitanju javni interes onda se svaki zakon tome treba pretpostaviti. Zakon mora sluziti ljudima, a ako ne sluzi ljudima treba se mijenjati. Agencija je glavna kocnica implementaciji Zakona o slobodnom pristupu informacijama i oni su prvi koje borci trebaju istjerat iz fotelja jer zloupotrebljavaju zakon protiv gradjana koji ih placaju. To sve treba rastjerat.
Treba zaposlit ratne vojne veterane a istjerat balavurdiju,sto vozaju hranu za rudnik kreka Tuzla.
... može se i ukinuti agencija za zaštitu podataka... i zakon promjeniti ... samo bi da štite kriminalce...
Hobotnica je to. Ne trebaju svi borci, samo oni koji dobijaju pare. A smiju li se dat imena udruzenja-
Zakon nije spusten s neba uklesan u kamenu. Ko ga je donio, moze ga i promijeniti. Al nece, no?
zemlja smo bezakonja šta ima veze objavite ili vi ili ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
Jeste zakonita kao što ste tvrdili ranije dok vas nisu nečim ucijenili. Građani imaju pravo da znaju ko i kako troši njihov novac i ta informacija je od javnog interesa. Bando lopovsko uhljebska, nije vas briga nizasta osim za svoju guzicu. FUJ
a mogli su prodavati podatke raznoraznim agencijama bankama i sl. !?!?!? kakav apsurd ovaj direktor je ocito politicki postavljen kao i svagdje drugo...
Al se vi kvalitetno zajebavate. Jucer mediji objavili da je ukupan broj boraca u Federaciji bio oko 275.000, prema sluzbenim podacima ABiH i HVO (dokumenti objavljeni), a Ministarstvo spominje spisak od 570.000 boraca. Vrlo je izvjesno da je velika pronevjera u pitanju i od javnog je interesa da se to objavi, a ovaj direktor Agencije ne navodi nijedan clan Zakona, vec se poziva na evropsku dekleraciju, koja se konstantno krsi u BiH
hahahaha ma Tito zna ko je sve na toj listi :)
Zaustavi te policajac, pozoveš se na Zakon o zaštiti ličnih podataka i ne daš mu dokumenta, načiniš kriminalno djelo i po istom Zakonu zabraniš da ti objave ime. Pokažeš Bakiru srednji prst i ne daš da ti objave ime u da te stave u bilo kakvu evidenciju. Izađeš na ulicu, protestvuješ, porušiš, oštetiš i kažeš - ne moje ime! Može li to tako?
Najlakše je promijeniti zakon. Međutim kada bi ga promijenili i objavili podatke pola SDA, HDZ-a bi završilo u zatvoru. Tako da od registra nema ništa.
Nek objave registar pod uslovom da ljudi ostanu anonimni. https://www.youtube.com/watch?v=glZEVkBQzYM
Zacarani kriminalni krug
e cuj "nezakonito" objaviti pravdu i pravicnost, a "zakonito" mozes krasti i otimati. pa dokle vise majk... vam...
Besmisleno je protiviti se objavi registra. Ako ne bude objavljen ove godine bice onda sljedece. Dakle racuni ce se prije ili kasnije morati polagati. Zanimljivo je pratiti ko se tome najvise opire.