Komentari (72)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Imal iko u da postuje neku odluku bilo kojeg suda u BiH?
Ne moze Krizni štab donosiri naredbe već može predlagati Vladi i Parlamentu da donesu odgovarajuće propise koji će biti u skladu sa Ustavom i Evropskim konvencijama. Kod nas je uspostavljena praksa da Krizni štabovi donose naredbe i preuzmu ulogu Parlamenta, odnosno Vlade. To je suština presude. Razni Solaci i Čerkezi se ufurali kao da su postali vlasnici Države.
Ublehaš jesi li pratio situaciju zadnjih mjesec dana i opadanje broja pozitivnih? Da si pratio ne bi lupeto.
E sad vratite pare od kazni
Ko je ovaj ŠVRĆO !!! Odluke ustavnog SUDA se ne KOMENTARIŠU, one se PROVODE !!! Hoćete PRAVNU DRŽAVU !!!
@ponta60 upravo tako
"Advokatu" konjino !!!! Jel to pozivaš na NE poštivanje USTAVNOG SUDA !!!!!! Đe ti zavši fakultet ? Aaaa znam... garant Travnik ili Kobiljača .
Od prvih uloga ustava je da stiti gradjanje od drzave, institucija i zakonskih prekoracenja, sto je Ustav u ovom slucaju i ucinio. Pojam -epidemije nije nastao s kovidom, niti su prijasnji zakonodavci zaboravili na regulative o stanjima epidemija. Vec je radjeno suprotno Ustavu a postoje i zelje da se Ustav -malkice izmjeni- kako bi vlast u raznim zemljama u vrijeme pandemija mogla sta hoce.
ova presuda je zapšravo šamar vladi i parlamentu F BiH, jer oni zbog uglavnom HDZ blokada ne rade ništa ili jako slabo, i ovakve sporne odluke ne prate odgovarajućim zakonskim propisima
Očekivano, nakon odluke Ustavnog suda dolaze ovakvi da OBJASNE.
Dakle od sad opljačkaš banku a kad ti sude zbog pljačke ti kažeš da bi bez opljačkanog novca tvoja porodica umrla ili bila gladna te sreća i prosperitet tvoje porodice IMA PRIMAT nad nekakvim zakonom. Mislim da ova izjava zaslužuje trenutno izbacivanje iz advokatske komore ako ne i procjenu mentalnog zdravlja ovog lika.
Potpuna besmislica. Ustavni sud donio odluku da je zabrana kretanja i nošenje maski neustavna ali "ne može se provesti" jer je "primat zaštita zdravlja". Znači advokat ili krizni štabovi (nestručni ljudi) će odlučivati šta je važnije od zakona i po potrebi ga kršiti ako oni procijene da treba??? Ko i kako odlučuje šta je primat i kako ovaj advokat zna da je i kako je zdravlje ugroženo? Hoće li se pri svakoj gripi moći kršiti zakon?
Sve dok se advokati tj pravnici i političari bave epidemiologijom, jadan narod. Kvazi-stručnjaci i tupavi političari su doveli do širenja panike i straha među građanima plasirajući lažne vijesti o velikoj smrtnosti od korone, samo da bi na svoje jadne ličnosti skrenuli medijsku pažnju i barem na tren bili u nekom članku pomenuti
Odluke Ustavnog Suda se ne komentarišu. Sada svaku kaznu, bilo kao pravnom ili fizičkom licu koja vam je izrečena možete da osporite ovom odlukom. Sa druge strane, ukoliko vam je kao pravnom ili fizičkom licu neustavnim uredbama, odlukama i zakonima nanesena materijalna ili neka druga šteta, ovom odlukom možete tu štetu potraživati od države tako šte ćete istu tužiti.
Znaci đzaba su krečili
Ustavni sud je iznad svih sudova zemlje. Laku noc.
Odluka ustavnog suda je neosporiva i iznad svakog zakona i naredbe, a kamoli neustavnog kriznog štaba. joj što ne mogu ovakvih demagoga.
njima je bolje da vide sta za onog malinu nego sto supljiraju o maskama