Pripremite pomfrit kao iz restorana: Tajna je u jednom sastojku kod prženja
Pomfrit u restoranima česo ima mnogo bolji okus nego onaj koji pripremamo kod kuće.
Pomfrit u restoranima česo ima mnogo bolji okus nego onaj koji pripremamo kod kuće.
Pomfrit mnogima je najdraži prilog na svijetu, no često ga izbjegavaju jer je ta vrsta hrane istovremeno i nezdrava, zbog toga što je pržena, masna i obično presoljena.
Nakon brojnih studija koje su utvrdile da pržena hrana uzrokuje gojaznost i brojne druge fizičke probleme, novo istraživanje utvrdilo je povezanost konzumiranja pržene hrane, a prije svega krompira, s većim rizikom od anksioznosti i depresije.
Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da planirana javna nabavka namirnica nije namijenjena "za njega ili predsjednika RS" već za javni, odnosno Ugostiteljski servis Vlade ovog bh. entiteta.
Ljubitelji pomfrita uz jedan jednostavan trik sada ga mogu spremiti u rerni i to bez kapi ulja. Brzo se sprema, zdravija je verzija, a okus mu je odličan.
Pojedini restorani novootvorenog lanca brze hrane "Ukusno i tačka" koji su zamijenili McDonald's u Rusiji, privremeno će prestati servirati pomfrit, prenose ruski mediji.
Zbog krize koja je uzrokovana ruskom invazijom na Ukrajinu, u Njemačkoj se mnoge trgovine suočavaju s nedostatkom ulja, a neki ugostitelji izbacuju iz jelovnika i pomfrit.
Postoji jedan sastojak u McDonald'sovom pomfritu koji ga čini toliko zaraznim - a to nije so. Prema brojnim videima dostupnim na YouTubeu koji analiziraju ovaj fenomen tajna se krije u goveđoj masti ili aromi govedine.
Restoran Serendipity iz New Yorka može se pohvaliti sa tri svjetska rekorda za najskuplja jela, a posljednji na Guinnessovoj listi jeste pomfrit. Jedna porcija košta 200 dolara, a pravi se na guščijoj masti, posipa jestivim zlatom uz prilog od tartufa i sira.
Belgijanci su poznati po tome što vole pomfrit, no zbog koronavirusa farmeri imaju velikih problema pa od sunarodnjaka traže da jedu više krompira.