sport
22

Sarajevo će 22. juna biti srce biciklističke Evrope

Klix.ba
Utrka Sarajevo Grand Prix bit će održana 22. juna, s početkom u 11 sati ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu.
Zaštitna lica utrke su popularni pjevač Dino Merlin i Claudia de Carvahlo, svjetska prvakinja u biciklizmu koji su pozvali građane da dođu i budu dio velikog društveno sportskog događaja.

Svoj dolazak na utrku je potvrdio je i direktor Tour de Francea Christian Prudhomme te najuspješniji bivši prvaci ove prestižne biciklističke utrke.

Predsjednik Europske biciklističke federacije će također biti u Sarajevu. Dužina utrke iznosit će 140 kilometara kroz 14 općina u okolini Sarajeva.

SGP je dio inicijative pod nazivom Sarajevo Srce Europe, tačnije sedam ambasada EU, i sve to kako bi se obilježilo 100 godina od početka Prvog svjetskog rata

Utrka će početi ispred Gradske skupštine u Istočnom Sarajevu, odakle će se trčati kroz Dobrinju, Nedžariće, kroz ulice Bulevar Međe Selimovića i Obala Kulina bana do zgrade Predsjedništva BiH gdje će se biciklisti podijeliti, a takmičari nastaviti dalje prema Vogošći te kroz ostalih 13 općina, dok će rekreativci nastaviti do Vilsonovog šetališta.

Sarajevo Grand Prix ima punu podršku Tour de Francea, Fondacije Sarajevo Srce Europe, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Rolanda Gillesa.

Ukoliko želite biti učesnik Sarajevo Grand Prixa, možete se prijaviti na ovom linku.