sport
20

Brojne poznate ličnosti se pridružile Sarajevo Grand Prixu

Klix.ba
Ostalo je još 12 dana do velikog biciklističkog spektakla.

Sarajevo Grand Prix će se održati 22. juna, sa početkom u 11 sati ispred gradske skupštine u Istočnom Sarajevu. Svi koji se još nisu prijavili, nisu zakasnili jer to mogu uraditi na www.sarajevograndprix.com.

Utrci su se pridružili i poznata lica Bosne i Hercegovine, Fuad Backović Deen, Dalal Midhat Talakić, Goran Navojec, Ivica Propadalo, Elvir Lilo Hadžijamaković, bend Dede Putra, Emir Bukovica i Frozen Camels, Haris Dubica te mnogi drugi.

Kao što ste već upoznati, Dino Merlin i Claudia de Carvahlo, višestruka pobjednica u biciklizmu, zvanično su pozvali bh. javnost i sve zaljubljenike u biciklizam da budu dio ovog velikog društveno sportskog događaja.

Sarajevo Grand Prix je projekat pod pokroviteljstvom Međunarodne biciklističke federacije i uz aktivnu podršku Tour de Francea, a kao dio velikog projekta “Sarajevo srce Evrope” koji se održava u junu 2014. godine.

Bitno je napomenuti da će biti tri vrste utrka, rekreativna, VIP utrka i ona takmičarska u kojoj očekujemo 120 profesionalnih biciklista iz Bosne i Hercegovine, Italije, Moldavije, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Mađarske, koji se takmiče za veliku nagradu Sarajevo Grand Prix. Utrka će biti duga 140 kilometara, a za sve rekreativce spremili smo fun zone u kojima će moći uživati i družiti se.

Na utrku dolazi i direktor Tour de Francea, ali i šampioni ove prestižne utrke, Bernard Hinault, Bernard Thevenet, Stéphane Roche, Felice Gimondi i Joop Zoetemelk.

Spremite svoja bicikla i vidimo se na biciklima u nedjelju, 22. juna, na Sarajevo Grand Prixu.