{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevo dolaze šampioni Tour de France, Dino Merlin u promotivnom spotu

N
11.5.2014. u 13:03
26
14
U Sarajevo dolaze šampioni Tour de France, Dino Merlin u promotivnom spotu
26
U Sarajevo dolaze šampioni Tour de France, Dino Merlin u promotivnom spotu
Foto: Kameleon
Prva biciklistička trka Sarajevo Grand Prix bit će održana 22. juna s početkom u 11:00 sati ispred Gradske uprave u Istočnom Sarajevu, a svoj dolazak potvrdio je direktor Tour de France Christian Prudhomme i deset šampiona ove najveće biciklističke trke, koji su dali podršku ovom projektu, kao i predsjednik Evropskog biciklističkog saveza, kazao je Zlatko Berbić, predsjednik Biciklističkog saveza BiH za bh. novinsku agenciju Patria.
Kako je kazao Berbić do sada se prijavilo oko 100 takmičara koji će proći put dužine 140 km kroz 14 općina. Inače, SGP 2014 dio je projekta "Sarajevo – srce Evrope" u koji je uključeno devet država koje su se željele priključiti ceremoniji podsjećanja na početak Prvog svjetskog rata.

"To je sigurno najmnogoljudniji projekat, jer osim samog sportskog karaktera trka ima i rekreativni karakter. Cilj je okupiti oko 5000 biciklista koji će biti isto obučeni u prepoznatljivim majicama sa natpisom Sarajevo Grand Prix", kazao je Berbić za NAP.

Inače, promotivni spot kreće s emitovanjem od 1. juna, a kako nam je otkrio Berbić, u spotu je Dino Merlin koji kaže "dođite svi na Sarajevo Grand Prix pokažimo koliko nas ima" i Claudia Carceroni de Carvahlo, višestruka svjetska prvakinja u biciklizmu koja na francuskom jeziku upućuje poruku. Ovaj projekat od samog početka ima podršku i Ambasade Francuske u BiH i ambasadora Rolanda Žila (Gilles), piše Patria.

Trka kreće od Gradske uprave u Istočnom Sarajevu, preko Dobrinje do Nedžarića, glavnom sarajevskom saobraćajnicom, Obalom Kulina bana, do Higijenskog zavoda. Tu se odvajaju takmičari i nastavljaju prema Vogošći i ostalih 13 općina, a rekreativci idu prema Vilsonovom šetalištu.

"Mi ćemo svi zajedno učiniti sve da predstavimo Sarajevo i BiH kao novu sportsku, biciklističku i rekreativnu destinaciju. Ovo je nakon dugo vremena najveći sportski događaj koji se dešava u Sarajevu na otvorenom. Cilj je da Sarajevo u budućnosti postane ljetni centar turističkog biciklizma", kazao je Berbić za NAP.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: