Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sah je rekreativna igra,penzionerska. Nemate dresova i nemate ekipu odmah to nije sport. Sah zdra´o
Ko pročita sve jasno je što je VM želio reći iz naslova. Al realno i objektivno šah nije sport. Šah je igra. Nauka i svašta nešto otićemo predaleko, al sport vala nije.
Hoću da igram šaha ali nemam nikoga tko je voljan da sa mnom igra :( :( .
Imas par stranica na int gdje mozes igrati i birati protivnike prema jacini. Pogledaj ako te interesuje.
To znam, i igrao sam nekoliko puta na taj način šah, ali to nije to, ja želim igrati licem u lice sa protivnikom.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Koliko je sah koristan za razvijanje samokontrole,logike itd najbolje govori cinjenica da se vode razgovori u vise zemalja kako bi se sah uklopio u skolsku nastavu kao dodatni predmet u sklopu obrazovanja. Nema mislim ni jednog velemajstora u svijetu bez zavrsenog fakulteta, ato nesto govori.
Kakav si saha toni? Da nekad raspucamo preko neta.. Ja onako, valjalo bi mi malo vjezbe :)
Igrao sam protiv Bukica,Vukica,Nikolica , Kurajice,Gligorica itd,a vjerovao ili ne remi sa Kasparovim na simultanci. Doduse sve je davno bilo.
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
opet kad sagledam malo,sah je pravo aeban sport,u mojo ulici redovno je izbijala tuca poslije napetih partija, a i oni penzioneri se redovno pomarisu kod doma armije,ipak moras biti fizicki spreman ,nema sta :):)
Dobro i nije baš kao ne ljuti se covjece i monopol ili domine, jer tu ima puno faktora srece. Vise bih rekao da je slican staroj igri zvanoj MICE. Ono sa zrnima graha gdje se spajaju tri u nizu u istoj oznacenoj liniji. Znac gdje znanje igra ulogu, kao i u sahu. Znaci šah je sport kao i sto su MICE :)
upozoravam te,ja sam prvak u šahu : rece jedan velemajstor jednom rmpaliji :):)