Nogomet
26

Zidane: Morat ćemo se napatiti za pobjedu protiv Atletica, Ronaldo je potpuno spreman

Klix.ba
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
U svojoj prvoj sezoni na mjestu trenera Real Madrida nekadašnja zvijezda kraljevskog kluba Zinedine Zidane ima priliku osvojiti Ligu prvaka. Uoči subotnjeg finala protiv Atletico Madrida, popularni Zizou je istakao da njegov tim čeka mnogo posla ukoliko žele trofej.

Nakon pobjede nad Atleticom u finalu Lige prvaka 2014. godine u Lisabonu, Real će se ponovo obračunati sa gradskim rivalom. Bit će to još jedna teška utakmica za obje ekipe.

"Čeka nas teška utakmica, ali ne agresivna i gruba. Sigurno je da će biti ekstremno teško, no, mi smo spremni na to. Sve je to normalno za finale, kao i određeni problemi u igri. Morate se napatiti da biste pobijedili. Prije svega, moramo se dobro braniti kad nemamo loptu, ali i imati dobar napad. Jednostavno, u subotu trebamo mnogo trčati", izjavio je Zidane.

Ako Real ne osvoji titulu, sezona neće biti neuspješna.

"Ako izgubimo, to neće biti neuspjeh. Niko nam ne može oduzeti sve što smo uradili do sada. Neuspjeh može doći zbog našeg stava", smatra trener Reala.

Njegova najveća briga je bilo stanje Cristiana Ronalda.

"On je osjećao bolove, ali je sada 100 posto spreman. Kad igrate u finalu, ne osjećate bol. Ronaldo će biti na terenu", otkrio je Zidane.