Nogomet
54

Zidane: Benzema, Bale i Ronaldo će zablistati protiv Barcelone

Klix.ba
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Zinedine Zidane (Foto: EPA)
Trener Real Madrida Zinedine Zidane optimistično dočekuje večerašnji derbi s Barcelonom. On ima puno povjerenje u svoju ekipu, posebno u napadače.

Uprkos tome što Real zaostaje 10 bodova za Barcelonom, ekipa je u dobroj formi, a Zidane vjeruje da će Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema odigrati odlično.

"Dobro smo se spremili, u formi smo i siguran sam da će Benzema, Bale i Cristiano zablistati protiv Barcelone. Mirno sam spavao, uživat ću u svom prvom El Clasicu kao trener", izjavio je Zidane.

Ova utakmica bi mogla odlučiti njegovu sudbinu, ali je Zizou dočekuje mirno.

"Znate kako ovdje stvari funkcionišu ovdje, u derbiju se samo pobjeda traži. Razumijem to jer sam bio igrač i znam zahtjeve kluba. Ne mislim o tome šta ćemo osvojiti na kraju sezone, najvažnije je da dobro radimo. Nešto pozitivno se može dogoditi", rekao je trener Reala.

Osvrnuo se i na težak poraz Reala od Barcelone rezultatom 0:4 u prvom dijelu sezone, kada je trener Kraljeva bio Rafael Benitez.

"Gledao sam tu utakmicu, jer analiziram igru, međutim, o tom meču nismo razgovarali s igračima", kazao je Zidane.

Nezadovoljan minutažom je Kolumbijac James Rodriguez.

"Niko od igrača, pa tako ni James, ne voli biti na klupi, ali on zna da je važan za tim. On je sretan ovdje, ali kad ne igra, teško mu je. Normalno je da je uznemiren, neke stvari je rekao dok je bio s reprezentacijom, ali je ovdje dobar i posvežen. Ja moram donositi odluke i uvijek to činim za dobrobit tima", završio je Zidane.