Nogomet
90

Željezničar savladao Železničar s ubjedljivih 8:1

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
(Foto: Armin Herić/fkzeljeznicar.ba)
Željezničar je slavio u pripremnoj utakmici u Sloveniji nad Železničarom iz Maribora visokim rezultatom 8:1.

Željezničar je susret počeo u sastavu: Ćeman, Memija, Osmanković, Boccaccini, Husić, M. Stevanović, Šećerović, Hervas, Halvadžić, Mujagić i Pozder, a u drugom poluvremenu su igrali i Kjosevski, Duraković, Toskas, Bevab, Žerić, Blagojević, Radinović, Lazić i Beganović.

Već nakon 15 minuta meča Plavi su vodili sa 2:0. U 13. Halvadžić je asistirao Boccacciniju koji glavom pogađa za 1:0. Samo dvije minute kasnije Miroslav Stevanović je sa 20 metara matirao golmana Raniloviča.

Železničar je najbolju priliku za postizanje gola u prvom poluvremenu imao u 28. minuti kada Gajič pogađa prečku sarajevske ekipe.

Željezničar je poveo sa 3:0 u 40. minuti. Stevanović je prošao po strani, ubacio za Mujagića koji rutinski pogađa mrežu Železničara za konačan rezultat prvog poluvremena.

U prvoj minuti drugog dijela susreta Husić je sjajno prošao po lijevoj strani, a nakon njegovog centaršuta Pozder glavom trese mrežu Raniloviča.

Peti gol Plavi su postigli u 51. minuti. Osmanković je poslao dugu loptu, a Mujagić iz voleja pogađa za 5:0.

Sedam minuta kasnije akteri šestog gola su bili ponovo Husić i Pozder. Husić je snažno šutirao, golman Železničara je odbio loptu, a Pozderu je nije bilo teško pospremiti u praznu mrežu.

Železničar je smanjio u 86. minuti na 6:1. Nakon kornera pogodio je Arzenšek. Na 7:1 povisio je Žerić u 88. minuti susreta, a konačnih 8:1 je postavio Memija u posljednjoj minuti.