Nogomet
197

Željezničar golovima Stevanovića i Lendrića savladao Drinu u Zvorniku sa 2:0

Piše: E. B.
Željezničar je nastavio nizati uspjehe u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U 24. kolu Plavi su slavili u Zvorniku sa 2:0 golovima Miroslava Stevanovića i Ivana Lendrića.

Plavi su istrčali na teren u sastavu Fejzić, Memija, Kramarić, Bekrić, Blagojević, Bogičević, Stanić, Lendrić, Hodžurda, Zahirović i M. Stevanović, dok su za domaćina igrali Erić, Petrović, Vasiljević, Ćulibrk, Ilić, Kikić, Stefanović, Vasić, Blagojević, Ivanović i Kuzmanović.

Na terenu koji je bio veoma loš za igru u početnih petnaestak minuta nije bilo većih prilika, a prvi su zaprijetili domaćini preko Vasića, koji je šutirao preko gola.

Željezničar je uspostavio terensku dominaciju tek na samom kraju prvog poluvremena. U 44. minuti Blagojević je šutirao pravo u Erića, a već minutu kasnije Plavi su poveli.

Nakon "flipera" u kaznenom prostoru domaćina najsnalažljiviji je bio Miroslav Stevanović koji brže reaguje od Erića i postiže pogodak, kojeg nije želio psorlaviti s obzirom da je ponikao u Drini.

Na početku drugog poluvremena Plavi su imali dvije velike prilike. Prvo je Lendrić zakasnio nakon ubačaja Stevanovića, a potom Hodžurda nakon kornera loše šutira.

U 66. minuti Željezničar je ovjerio pobjedu. Stevanović je dodao Bekriću, koji je šutirao pravo u Erića, a golman Drine je odbio loptu, na koju natrčava Lendrić i postiže gol.

To mu je bio šesti gol u Premijer ligi BiH u ovoj sezoni.

Do kraja susreta Plavi su mirno priveli utakmicu kraju i zasluženo osvojili nova tri boda.