Nogomet
10

Vladimir Weiss: BiH je jednom nogom u Brazilu, ali ćemo ih namučiti

Klix.ba
Vladimir Weiss
Vladimir Weiss
Vezni igrač nogometne reprezentacije Slovačke Vladimir Weiss, koji nastupa u dresu grčkog Olympiacosa, pohvalio je Zmajeve uoči sutrašnjeg meča kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Weiss je bio posljednji igrač koji se priključio treninzima slovačke reprezentacije i na okupljanje je došao u velikoj formi nakon što je proteklog vikenda bio strijelac u visokoj pobjedi njegove ekipe na gostovanju kod Levadiakosa.

Ovaj bivši igrač španskog Espanyola, škotskog Rangersa i engleskog Boltona kazao je da će izabranici selektora Jana Kozaka iskoristiti svaku priliku koju budu imali na Bilinom Polju nadajući se pobjedi.

"Bit će veoma teška i interesantna utakmica i morat ćemo iskoristiti naše prilike. Vjerujemo da još uvijek imamo šansi i da možemo grupu učiniti zanimljivom", kazao je Wiess.

Kaže da je atmosfera u njegovom timu odlična uoči dolaska u BiH.

"Bosanci su već jednom nogom na Svjetskom prvenstvu, ali mi imamo dvije utakmice protiv njih i učinit ćemo sve da ih namučimo. Oni također imaju poštovanja prema nama i bit će interesantan meč", dodao je ovaj ofanzivni veznjak.

Sjećajući se prijateljske utakmice iz Bratislave prije tri godine, kada su Zmajevi pobijedili 3:2, Weiss je kazao da izabranici Safeta Sušića igraju veoma brz nogomet.

Utakmica na Bilinom Polju igra se sutra, a uzvrat je zakazan četiri dana kasnije u Žilini.