Nogomet
29

Kozak: BiH je odličan tim, neće nam biti lako ponoviti uspjeh iz Zenice

FENA
Jan Kozak (Foto: Klix.ba)
Jan Kozak (Foto: Klix.ba)
Ne znam hoće li utakmica u Žilini biti slična onoj u Zenici. Moj tim je igrao dobro i odnio vrijednu pobjedu, ali Bosna i Hercegovina ima odličnu ekipu s mnogo dobrih individualaca i sigurno će nam biti teško,kazao je na današnjoj konferenciji za medije u Žilini selektor Slovačke Jan Kozak.

Kozak vjeruje da je BiH jedna od boljih evropskih selekcija, koja će uz veliku podršku svojih navijača biti teška prepreka za slovački tim.

Reprezentacija Slovačke u posljednje vrijeme bilježi loše rezultate na stadionu ''pod Dubnom'' u Žilini, a Kozak podsjeća da je i BiH nakon dugo vremena izgubila u Zenici, tako da vjeruje u pozitivan rezultat svog tima.

"Nismo odavno pružili dobru partiju na ovom stadionu, ali to ništa ne mora da znači. BiH također dugo nije poražena u Zenici, a eto, nama je pošlo za rukom da ih savladamo. Motovisani smo i spremni za sutrašnji susret", zaključio je Kozak.

Dodao je da će končan sastav za utakmicu protiv BiH odrediti tek nakon današnjeg treninga.

Reprezentacije Slovačke i BiH sutra u 20.15 sati na stadionu ''pod Dubnom'' u Žilini igrat će kvalifikacijski susret za svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.