Nogomet
162

Selektor Slovačke: Igramo protiv jedne od 10 najboljih reprezentacija u Evropi

Klix.ba
Jan Kozak, selektor nogometne reprezentacije Slovačke
Jan Kozak, selektor nogometne reprezentacije Slovačke
Selektor Slovačke Jan Kozak pohvalio je nogometnu reprezentaciju BiH uoči dvomeča kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Na jučerašnjem okupljanju i prvom treningu Kozak je mogao računati na 21 od 23 pozvana igrača. Vladimir Weiss iz grčkog Olympiakosa i Erik Jendrisek iz Energie Cottbusa naknadno će se pridružiti nakon što završe klupske obaveze.

Kozak je izjavio da još uvijek ne zna početni sastav svog tima koji će istrčati na teren Bilinog Polja u petak, jer su neki igrači stigli sa manjim povredama.

Martin Škrtel
Martin Škrtel

"Škrtel i Hamšik imaju lakše povrede, ali vjerujem da će igrati u petak", rekao je selektor slovačke nogometne reprezentacije.

"Igramo dvomeč sa reprezentacijom koja je među deset najboljih u Evropi, sa mnogo kvalitetnih individualaca. Imam još nekih nedoumica kada je riječ o sastavu", kazao je Kozak.

Marek Hamšik
Marek Hamšik

S druge strane, selektor Zmajeva Safet Sušić nema većih problema kada su u pitanju povrede. Osim Ervina Zukanovića, koji je ranije otpao zbog povrede, Pape može računati na najbolje igrače bh. reprezentacije.

Prva utakmica se igra u petak na Bilinom Polju, dok je uzvrat u utorak, 10. septembra, u Žilini.