Nogomet
6

Zmajevi na Grbavici trenirali punom parom, Džeko još uvijek nije stigao

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Selektor Safet Sušić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH nastavlja pripremne treninge uoči utakmice protiv Slovačke u okviru kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu naredne godine. Selektor Safet Sušić može računati na sve nogometaše osim Edina Džeke, koji se još uvijek nije priključio reprezentaciji.

"On je trebao doći sinoć, međutim, nešto ga je spriječilo. Ima nekih stvari koje mora završiti i doći će u toku dana. Svi ostali su tu", kazao je Sušić koji će danas imati na raspolaganju 21 igrača.

Golman Jasmin Fejzić opravdano je odsutan nakon što je jučer dobio sina. Edin Višća, koji je sinoć imao utakmicu, također se priključio reprezentaciji.

"Ovo je jedini trening na kojem se može duže i jače raditi. Zbog toga smo izabrali Grbavicu, s obzirom na to da je teren u Hrasnici dosta tvrd. Uvjeren sam da će igrači spremni dočekati utakmicu. Nadam se pobjedi kao i svi vi", kazao je Pape. Sušić vjeruje da će Slovaci na Bilinom Polju igrati otvoreno.

"Bit će to vjerovatno utakmica sa dosta šansi i golova", kazao je selektor nogometne reprezentacije BiH.

Golman Asmir Begović kaže da i u ovu utakmicu, kao i u svaku prethodnu, ulaze pod pritiskom.

"Kad te cijela zemlja gleda, normalno je da ima pritiska. Što se atmosfere tiče, ona je sjajna kao i uvijek. Svi smo skoncentrisani na utakmicu, želimo se dobro pripremiti i da sve prođe u najboljem redu u petak", kazao je Begović.

On je pohvalio igrače Slovačke, pogotovo Mareka Hamšika, prvu zvijezdu te reprezentacije.

"Njegove igre u Napoliju dosta pratim, tako da znam mnogo o Hamšiku. Oni su veoma opasna reprezentacija, ne samo Hamšik. Tu je i Vladimír Weiss...", dodao je golman Stoke Cityja.

Zvjezdan Misimović istakao je važnost utakmice protiv Slovačke u kojoj, ukoliko pobijedimo, možemo napraviti veliki korak ka Brazilu.

"Nadam se tome. Slovačka je nezgodna ekipa, imaju dosta kvaliteta, ali znaju i podbaciti, kao što su to uradili protiv Lihtenštajna. Ali, mi moramo gledati na sebe i naše kvalitete. Ako pokažemo ono što znamo, sigurno ćemo pobijedit. Ali, ne smijemo da poletimo. Ima vremena, gol može pasti i u 90. minuti", kazao je popularni Miske. On kaže da je odmoran i da se dobro osjeća.

Podsjetimo, reprezentacija BiH odigrat će dvije utakmice protiv Slovačke u okviru kvalifikacija za Mundijal. Prva se igra u petak na Bilinom Polju, dok je uzvrat zakazan četiri dana kasnije u Žilini.